Siirt'in İnanç Merkezine Ziyaretçi Akını Başladı! Vatandaşların Yetkililerden İsteği Var

Türkiye'nin en önemli inanç merkezlerinden biri olan Siirt'in Baykan İlçesine bağlı Veysel Karani Beldesinde yer alan HZ. Veysel Karani Türbesi, ziyaretçilerini ağırlıyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Özellikle Mayıs’tan itibaren HZ. Veysel Karani Türbesi’ni ziyaret edenlerin sayısında belirgin bir artış yaşanırken, havaların güzel gitmesi bu sayıyı katlayarak artırdı.  

Havaların ısınmasıyla İnanç merkezine gelen ziyaretçiler, il dışından gelen vatandaşların dinlenebileceği alanların yapılması talebinde bulundu..

Veysel Karani türbesini Şırnak’tan görmeye geldiğini belirten Sadık Tolga, özellikle bu manevi havayı solumak ve dua etmek için geldiklerini belirterek, “Annesine tam bağlı olan, sözünden çıkmayan Veysel Karani hazretlerini dua etmek ve bu manevi havayı solumak için buradayız. Ben halam ve kuzenim ile birlikte geldik. Çok huzurlu bir ortam, burada insan dua ederken, namaz kılarken gerçekten huzur buluyor manevi değeri çok yüksek. Herkesi burayı ziyaret etmeye davet ediyorum. Biz geldik imkanı olan herkese Allah burayı görmeyi nasip eder inşallah.” Dedi.

Siirt'in İnanç Merkezine Ziyaretçi Akını Başladı! Vatandaşların Yetkililerden İsteği Var

Muştan ailesi ile birlikte geldiğini söyleyen Bilal Başak, Ortamın çok güzel manevi havası çok yüksek ama ortam da biraz temizlik eksiği var. Bu konuda yetkililer biraz daha üzerine düşerse daha güzel olur.” Dedi.

Başak, gelen ziyaretçilerin dinlenmeleri için farklı alanlarında yapılmasını söyleyerek, “Dışarıdan gelen ziyaretçiler için alanların yapılması olsa daha iyi olur çünkü uzaktan gelen çok sayıda vatandaşımız var.” Şeklinde konuştu.

Siirt'in İnanç Merkezine Ziyaretçi Akını Başladı! Vatandaşların Yetkililerden İsteği Var

“Çevre düzenlemesi olarak da eskiye göre çok güzel olmuş ama gelen ziyaretçiler için dinlenme alanları yapılmalı”

Veysel Karani’de oturan Fırat Ayman, “Eskisi kadar bir ziyaretçi akını yok ama genel olarak ziyaretçi sayısı çok fazla. Tabi yaz mevsiminde ciddi bir şekilde ziyaret ediyorlar.” Dedi.

Siirt'in İnanç Merkezine Ziyaretçi Akını Başladı! Vatandaşların Yetkililerden İsteği Var

Çevre düzenlemesinin eskiye göre daha güzel olduğunu belirten Ayman, “Benim eksik gördüğüm şey keşke dışarıdan gelen insanlara oturabilecekleri, dinlenebilecekleri, piknik yapabilecekleri yer oluşturulabilseydi çok daha iyi olurdu.” Diyerek sözlerine şu şekilde devam etti:

“Herkese nasip olmuyor. Bir imkan varken civar illerden kimsenin gemlemezlik yapmaması lazım. Eskisi kadar bir ziyaretçi akını yok ama genel olarak ziyaretçi sayısı çok fazla. Tabi yaz mevsiminde ciddi bir şekilde ziyaret ediyorlar. Çevre düzenlemesi olarak da eskiye göre çok güzel olmuş, temiz bir ortam oluşmuş. Benim eksik gördüğüm şey keşke dışarıdan gelen insanlara oturabilecekleri, dinlenebilecekleri, piknik yapabilecekleri yer oluşturulabilseydi çok daha iyi olurdu. Belediyemiz bu konuda çok titiz davranıyor. Bu tür projeleri var inşallah en kısa sürede hayata geçer.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN