İlkokul, ortaokul ve liselerde tamamen değişiyor! MEB son dakika kararını duyurdu: Tüm okullarda kaldırılıyor

Milli Eğitim Bakanlığından çok önemli bir gelişme duyuruldu. Bakan Yusuf Tekin açıklamalarında Türkiye'deki tüm okullarla ilgili yeni gelişmeyi paylaştı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2019-2020 eğitim öğretim yılından itibaren ilkokul, ortaokul ve liselerde ara tatil uygulamasını başlatmıştı. Buna göre, okullarda yarıyıl tatili ile yaz tatilinin dışında birer haftalık da ara tatil uygulanıyordu. Bu uygulama, öğrencilerin ders baskısından uzaklaşarak sosyal ve kültürel faaliyetlere katılmasını, öğretmenlerin ise mesleki gelişimlerine zaman ayırmasını amaçlıyordu. Ancak ara tatillerin öğrencilerin akademik başarılarına ve motivasyonlarına olumsuz etkisi olduğu yönünde eleştiriler de gündeme gelmişti.

DÜZENLEME YAPILACAK 

Bu eleştiriler üzerine Milli Eğitim Bakanlığından bir açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ara tatillerle ilgili gelecek sene bir düzenleme yapabileceklerini söyledi. Bakan Tekin, “Ara tatillerin kaldırılması ya da kısaltılması gibi bir durum söz konusu olabilir. Bu konuda velilerden, öğrencilerden ve öğretmenlerden geri bildirim alacağız. Ara tatillerin faydalı olup olmadığını değerlendireceğiz” dedi.

"KALDIRILMASI EĞİTİMİN KALİTESİNİ ARTTIRIR"

Bakan Tekin’in bu açıklaması sonrası uzmanlardan ilk yorumlar geldi ve ara tatillerin kaldırılacağı iddia edildi. Eğitimci Yazar Ali Çankırılı, ara tatillerin öğrencilerin ders ritmini bozduğunu ve unutkanlığa yol açtığını savundu. Çankırılı, “Ara tatiller, öğrenciler için gereksiz bir lükstür. Öğrenciler zaten hafta sonları ve resmi tatillerde dinlenebiliyorlar. Ara tatillerde ise ders çalışmaktan uzaklaşıyorlar ve okula döndüklerinde tekrar adapte olmakta zorlanıyorlar. Ara tatillerin kaldırılması ya da en azından kısaltılması eğitimin kalitesini artıracaktır” dedi.

"MOTİVASYON VE BAŞARI DÜŞECEKTİR"

Eğitim Psikolojisi Uzmanı ise ara tatillerin öğrenciler için faydalı olduğunu belirtti. Uzman isim “Ara tatiller, öğrencilerin hem fiziksel hem de zihinsel olarak dinlenmelerini sağlıyor. Öğrenciler ara tatillerde sosyal ve kültürel faaliyetlere katılarak kendilerini geliştirebiliyorlar. Ara tatillerde ders çalışmak isteyen öğrenciler de eksiklerini tamamlayabiliyorlar. Ara tatillerin kaldırılması ya da kısaltılması öğrencilerin motivasyonunu ve başarısını düşürecektir” dedi.

Bu konuda bir gelişme olduğunda okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN