Otomobil fiyatları düşerken, Türkiye ikinci el otomobil cenneti mi oluyor?

Otomotiv sektörüne yaşanan arz fazlası ve aynı zamanda da talebin düşük olması ile birlikte ikinci el otomobillerin fiyatlarında 100 bin ila 150 bin lira arasında düşüşler yaşandı. Tüketiciler ise en çok 300-400 bin lira seviyelerinde olan araçları tercih etmeye başladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Ticaret Bakanlığı tarafından alınan caydırıcı kararlar doğrultusunda otomotiv sektörüne yaşanan son gelişmeler ile birlikte düşüş yaşayan otomobil fiyatları vatandaşların oldukça dikkatini çekerken, yaşanan arz talep dengesindeki değişim fiyatlarında daha da düşmesine neden olduğu aktarıldı. Sıfır ve ikinci el araç fiyatları ile ilgili ayrıntılar haberimizin devamında sizlerle birlikte...

Bayiler otomobil teslim süresini öne çekti

Ticaret Bakanlığı tarafından alınan caydırıcı kararlar doğrultusunda yatırım aracı olmaktan çıkan otomobil sektörü, kurların stabil seyretmesi ile birlikte fiyatların artmaması ve aynı zamanda da kredi faizlerinin yüksek olmasından sonucunda otomotiv karşı talepte düşüş yaşanmasına neden olurken, düşen talep sonucunda ise gerek otomobil markaları gerek bayiler tarafından gelen indirim ikinci el otomobil fiyatlarında da hızlı gerilemeler neden oldu. Bu durumda da otomotiv sektöründe en çok rağbet gören otomobillerin fiyatları ortalama olarak 100 bin TL ila 150 bin lira arasında düşüş yaşanmasına sağlarken, satışlar da azalmaya yaşanmasına neden oldu.

Satışlarda yaşanan azalma sonrasında ise sıfırı otomobil satışı yapan bayiler daha önce uzun vadede teslimat yapabileceklerini açıklarken, müşterileri ile iletişim kurarak otomobil hemen teslim edebileceklerini açıklayarak satış yapmaya çalışıyorlar.

İkinci el otomobil fiyatlarında düşüşler kaydedildi

Sıfır otomobil fiyatlarında yaşanan düşüş dolaylı yönden, ikinci el otomobil piyasasında fiyatlar düşüş yaşamasına neden olurken, yıl sonunun gelmesi ile birlikte otomobile olan talebin daha az olduğu döneme girilmesi ile birlikte satışlarda durgunluk yaşanmaya başladı.

Yaşanan talep azlığı nedeniyle galericiler araç satışında zorlanırken, acil nakit ihtiyacı olan vatandaşlar ise arabalarını satmak için fiyat düşürmeye başladı.

Tüketiciler ise en çok 300-400 bin lira seviyelerinde olan araçları tercih etmeye başlarken, sektör yetkilileri özellikle 300-400 bin lira arasında değişen otomobiller şu sıralar daha hızlı satışının gerçekleştiğine dikkat çekti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN