Dünyanın en zengin adamlarından Elon Musk, Türkiye'den Arsa Alıyor... Hangi İl Olduğunu Duyanlar Şaşkına döndü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD'de görüşme gerçekleştiren Tesla'nın sahibi Elon Musk ile ilgili dikkat çeken bir gelişme ortaya çıktı. Musk, Türkiye'den arsa alacak.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Tesla’nın 8. fabrikasını nerede kuracağı tüm dünyada merak konusu hâline geldi. Elon Musk konuyla ilgili net bir açıklama yapmazken, yatırım konusunda Hindistan, Suudi Arabistan ve Türkiye yarışıyor.

Türkiye Gazetesi'nden Kaan Zenginli'nin haberine göre, hem yabancı basın hem de Türkiye’deki otomotiv piyasasından bu konuyla ilgili olumlu haberler geliyor.

Elon Musk’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD’deki Türkevi’nde yaptığı görüşmede konuyu netleştirdiği ancak yatırım teşviki konusunda Türkiye’den bazı talepleri bulunduğu konuşuluyor. Bakanlık birimlerinin de Tesla yatırımı için özel bir teşvik paketi üzerinde çalıştığı belirtiliyor.

Dünya devi Tesla’nın Türkiye’deki fabrika arazisi de hazır. Üç yıl önce Volkswagen’in yatırımdan son anda vazgeçtiği ve onları için tahsis edilen Manisa’daki dev arazi Tesla’ya verilecek.

Tesla’nın Kaliforniya, Nevada, New York, Teksas, Çin ve Almanya’da da birer tane olmak üzere toplam altı fabrikası bulunuyor.

Meksika’daki 7’inci fabrikanın inşaatı ise sürüyor. Dünya devinin 8. fabrika yatırım kararını bu yıl sonuna kadar açıklaması bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN