Davutoğlu, Ethem Sancak'ın Sözlerini Eleştirdi!

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Ethem Sancak'ın Erdoğan'a söylediği 'Che Guavera'nın namaz kılanısınız' sözlerini eleştirerek, '20 yıl önceki Erdoğan'ı Che Guavera'ya benzetebilirsiniz' dedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Vatan Partisi’ne katılan Siirt iş insanı Ethem Sancak’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine, 'Che Guevara nasıl nasıl bir adam?' diye soru sorduğunu ve bu soruya verdiği "Tek fark o namaz kılmıyordu, siz kılıyorsunuz" yanıtını eleştirdi.

FOX TV'de İlker Karagöz ile Çalar Saat programında açıklamalarda bulunan Davutoğlu, “Che Guavera; yiğit bir devrimci, ezilenlerin, sömürülenlerin sembolü olarak saygıyla selamlıyorum. 20 yıl önceki Erdoğan'ı Che Guavera ile benzetebilirsiniz. Keçiören halkını selamlayarak geçerdi. O zaman hepimizde devrimci bir ruh vardı” diye konuştu.

Ethem Sancak ve Perinçek'in Che Guavera kıyaslamasına tepki gösteren Davutoğlu konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Che Guavera, yiğit bir devrimci ezilenlerin sömürülenlerin sembolü olarak saygıyla selamlıyorum. 20 yıl önceki Erdoğan'ı Che Guavera ile benzetebilirsiniz. Keçi Ören halkını selamlayarak geçerdi. O zaman hepimizde devrimci bir ruh vardı. Benim aldığım tek maaş vardı. Bir gün Tayyip Erdoğan'ın akrabalarına kaynak aktaracağına ihtimal vermezdim.

Cuma günü yapılan açıklamalar, beni hiç heyecanlandırmadı riyakarlığın daniskası."

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN