Genel

Genel Haberleri

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan Marmara için tsunami ve deprem uyarısı!

Prof. Dr. Ahmet Ercan, Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde büyük bir depremin oluşturabileceği tsunami dalgalarına yönelik kritik bir değerlendirme yaptı. Ercan "Büyük İstanbul depreminin beklendiği Marmara'da 7,5 büyüklüğündeki bir deprem en fazla 2,5 metre dalga yaratacak" şeklinde konuştu.

Türkiye'de önümüzde Pazartesiden itibaren başlıyor, hafta boyu devam. Tüm yurtta günlerce etkisini sürdürecek

Meteorolojik paylaşımlarda bulunan Meteoroloji Bey, bu sabah Türkiye'nin haftalık hava durumu verilerini paylaştı. Türkiye'de önümüzde Pazartesiden itibaren başlıyor, hafta boyu devam. Tüm yurtta günlerce etkisini sürdürecek.

Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçtı! Eşler canlı yayında böyle yüzleşti

Kocasını terk ederek büyüttüğü üvey oğluyla evden kaçan eş, Müge Anlı’nın canlı yayına çıktı. Kocasıyla yüzleşen kadın, yaptıklarının arkasında dururken ihanete uğrayan Umut Bey de çılgına dönerek beddualar savurdu.

İstanbul Valiliği'nden 1 Mayıs yasağı: Taksim kutlamalara kapalı olacak

İstanbul Valisi Davut Gül, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda Taksim'in kutlamalara kapalı olacağını açıkladı. Gül, "Taksim bu tür etkinliklerin tamamına kapalı. Taksim'in dışındaki herhangi bir alanda kutlanacak" dedi.

26 kamu kurumu binlerce personel alımı yapacak: Başvuru şartları belli oldu

Memur olma hayali kuranları yakından ilgilendiren personel alımı ilanları bugün yeniden güncellendi. Türkiye genelinde 26 kamu kurumu, toplamda 4 bin 986 yeni personel alımı yapacak.

Adana’da uçuruma düşen minibüs yandı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Adana'nın Karaisalı ilçesinde tarım işçilerini taşıyan minibüsün uçuruma düştüğü kazada ölü sayısı 4'e yükseldi.

Kola Fiyatlarına Yeni Zam Geliyor! Coca-Cola 2.5 Litre Fiyatını Duyanlar Şoke Olacak

Son olarak Ocak ayında yüzde 20'lik zamla 55 TL'ye yükselen Coca-Cola 2.5 litre fiyatları, önümüzdeki günlerde yeniden zamlanacak.

Trafik sigortasında yeni dönem başladı fiyatlar değişiyor!

Trafik sigortası alanında yeni dönem başlıyor; artık primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek. Bu endekse göre belirlenen primler, mayıs ayından itibaren sigortalılara yansıtılacak. Sigorta şirketleri, trafik sigortası primlerini yüzde 3 artırabilecek.

Erdoğan 12 yıl sonra Irak'a gidiyor! 20'den fazla anlaşma imzalanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün büyük bir heyetle önce Bağdat’ı sonra Erbil’i ziyaret edecek.

Diyarbakır'da Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden şüpheli hakkında tutuklama kararı

Diyarbakır Sur Belediyesi'nin mazbata töreninde Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret eden şahıs hakkında tutuklama kararı verildi. Gelişmeyi duyuran Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şüpheli hakkında verilen tutuklama kararı gerekçesinde "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlarının bulunduğunu belirtti.

En acı telefon: Anneni öldürdüm

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Abdüsselam Abay (69) gece tartıştığı eşi Türkan Abay'ı (66) 25 bıçak darbesiyle öldürdü. Sabah saatlerinde oğlunu arayıp 'Anneni öldürdüm' diyen Abdüsselam Abay, ihbar üzerine eve giden polise ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Saadet'te değişim kurultayı! Temel Karamollaoğlu aday olmayacak, koltuğu için yarışacak 5 isim var

Saadet Partisi'nde 8 yıldır Genel Başkanlık görevini yürüten Temel Karamollaoğlu'nun Ekim sonu ya da Kasım ayı başında yapılması planlanan kurultayda yeniden aday olmayacağı iddia ediliyor.

Böyle evlat olmaz olsun! Para vermeyen annesini benzin dökerek yakan şahıs tutuklandı

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden hayır cevabı aldıktan sonra benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe veren şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bakan Yerlikaya açıkladı: DEM Parti'nin kazandığı Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildiğini açıkladı.

Kamuya 4.274 Kişi Personel Alımı Yapılacak: Hangi Pozisyonlar ve Kurumlar?

Türkiye genelinde kamuya personel alımı için 21 farklı kurum tarafından iş ilanları yayınlandı. Toplamda 4,274 kişinin istihdam edileceği bu alımlar kapsamında hangi kurumun hangi pozisyon için kaç kişiyi alacağı ve başvuru tarihleri netleşti.

En popüler bebek isimleri belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yıl sonu itibarıyla Türkiye'deki nüfusun yüzde 26'sını çocukların oluşturduğunu açıkladı. Toplam çocuk sayısının 22 milyon 206 bin 34 olduğu belirtilirken en popüler erkek bebek isimleri, Alparslan, Yusuf ve Göktuğ; en popüler kız bebek isimleri ise Asel, Zeynep ve Defne oldu.

İliç’te toprak altından otomobil çıkarıldı: İçinden bir kişinin cesedi çıktı

Maden faciasının yaşandığı Erzincan İliç'te toprak altından içerisinde bir kişinin cesedinin bulunduğu otomobil çıktı. Araçta ikinci bir kişinin olup olmadığı araştırılıyor.

İzmir'de 4.5 büyüklüğünde deprem

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarından 4.5 büyüklüğünde bir sarsıntı meydana geldi.

İbrahim Tatlıses ‘Yok öyle beleşten bir hayat’ dedi, miras kararını açıkladı

İbrahim Tatlıses, uzun süredir davalık olduğu oğlu Ahmet Tatlıses ve torunu Mert Tatlıses ile ilgili miras konusunda önemli bir açıklama yaptı. Türkücü, 'Aramızda Kalmasın' isimli magazin programına gönderdiği açıklamada, oğlu Ahmet Tatlıses'e reddi miras yapacağını duyurdu.

Toplam 8253 haber.