Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Doğalgaz ve elektrikte gelire göre tarife dönemi geliyor

Türkiye'de hükümetin farklı gelir grupları için farklı doğalgaz ve elektrik tarifeleri belirleme planı üzerinde çalıştığı belirtildi.

2024 Kurbanlık Fiyatlarını Düşürecek Karar yüzde 30'luk Düşüş Geliyor!

Kurbanlık Fiyatlarını Düşürecek Yeni Karar! Et Fiyatlarında 0 Düşüş Bekleniyor

Benzin ve motorine indirim

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte akaryakıt fiyatları takip ediliyor. Motorin ve benzinde indirim yapıldı. Benzine 1.37 TL, motorine ise 1.24 TL gelen indirim pompa satış fiyatlarına yansıdı.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM: Gram altın ve çeyrek altın kaç TL oldu? Altın fiyatları ne kadar? (7 Mayıs 2024)

Altın fiyatları, Fed'in bu yıl faizleri düşürmeye başlayacağı beklentileri ve Ortadoğu'da süren gerilimle birlikte denge bulmaya çalışıyor. Altın fiyatları dar bantta hareket ederken ons altın yeni güne düşüşle başladı. Gram ve çeyrek altın ise yükselişte. Peki, çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Yarım altın bugün kaç TL? İşte 7 Mayıs altın fiyatları...

Kripto paraya iki vergi geliyor

SPK'nın düzenlemesinin ardından Gelir İdaresi Başkanlığı, kripto paraya birisi BSMV gibi düşük oranlı bir işlem vergisi getirmeyi planlıyor. Bir diğeri ise tahvil, borsa gibi menkul sermaye iradı sayılması gerektiği düşünülen kripto varlıklarda kazancın yurtdışına kaçışını önlemek için tevkifat yani vergi kesintisi yoluyla vergi getirilmesi düşünülüyor.

Kirada yüzde 25 sınırı kalkıyor mu? Merkez Bankası’ndan dikkat çeken mesaj

Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı ile mücadele kapsamında konut kiralarında uygulanan yüzde 25'lik tavan zam oranı, 2 Temmuz'da sona erecek. Zam sınırının devam edip etmeyeceği merak konusu olurken,Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) konuya dair dikkat çeken bir mesaj geldi.

Araç sahipleri nefes alacak! Akaryakıtta çifte indirim bekleniyor

Dolar kurundaki stabil durum devam ederse pazartesi gece yarısı itibarıyla benzine 1.80 TL ve motorine ise 1.20 TL indirim yapılması bekleniyor.

Memur ve emekli zammı son dakika: 4 aylık enflasyon farkı netleşti (Memur ve emekli zammı ne kadar?)

Son dakika haberi... SSK, Bağ-Kur emekli zammı, memur ve memur emeklisi maaş artışları için 4 aylık enflasyon farkı belli oldu. 4 aylık enflasyon farkı nisan ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte netleşti. Peki, 4 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu? 2024 memur ve emekli maaşı zammı ne kadar olacak?

Otomobil satışlarına tedbir iddiası: Fiyat artışı yapılamayacak

Otomotiv sektöründe stokçuluk ve fahiş fiyatlarla mücadele kapsamında yeni düzenlemeler yapılacağı belirtildi.

Bazı sigaralar artık satılmayacak: Boykot başladı

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar tarafından yapılan açıklamaya göre kar marjının düşürüldüğü gerekçesiyle BAT grubunun sigaralarını artık satılmayacak. Konuya ilişkin ise firmadan açıklama geldi. Peki, BAT grubunda hangi sigaralar var ve artık hangi sigaralar satılmayacak?

Altın fiyatları haftanın ikinci işlem gününe de düşüşle başladı

Geçtiğimiz hafta dalgalı bir seyir izleyen altın fiyatları yeni haftaya düşüşle başlamasının ardından, haftanın ikinci işlem gününe de düşüşle başladı.

Tavuk ihracatına yasak getiriliyor

Kırmızı ette yaşanan yüksek fiyat artışlarının ardından beyaz ette de benzer eğilimlerin görülmesi üzerine, Ticaret Bakanlığı'nın fiyatları dengelemek amacıyla tavuk ihracatına yasak getirme hazırlığında olduğu bildirildi.

Yatırımcılar dikkat: Altında yeni rekorlar yolda

Dünyada enflasyon ve faiz tartışmaları devam ederken savaş riski altına olan talebi destekliyor. Uzmanlar emlak krizi ile boğuşan Çinli yatırımcıların da ilgi göstermesi ile ons altın fiyatlarında yeni rekorların kapısının aralandığını belirtiyor.

Uçak biletlerine zam yapıldı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından 2013 yılından itibaren uygulanan uçak bileti tavan fiyatına yüzde 30 zam yapıldı. Yurt içi uçuşlarda tavan fiyat 3 bin 250 TL'ye yükseldi.

Yerli hayvan ırkının korunması için verilen destekleme ücretleri besicilerin hesabına yattı

Batman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Gündüz; Yerli GAK Sığır ırkının korunması ve ıslahı programı dahilinde bulunan besicilere 2023 yılına ait desteklemeleri ücretlerinin dün itibariyle besicilerin hesaplarına yatırıldığını açıkladı.

Altın fiyatları ne kadar? İşte piyasadaki son durum

Gram altın, haftaya düşüşle başlayarak 2 bin 430 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 4 bin 100 liradan, Cumhuriyet altını ise 16 bin 330 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı da 2 bin 330 dolardan işlem görüyor.

Dolarda yeni rekor yolda: Uzman isim ilk kez bu rakamı verdi

Dolar ve altın fiyatları yatırımcıların gündeminde... Yatırımcılar, dolar ve gram altın fiyatlarındaki dalgalanmaları yakından takip ediyor. Dolar-TL kuru şu anda 32,4 seviyesinde seyrediyor. Gram altın ise rekor yükselişini sürdürerek 2 bin 438 liradan işlem görüyor.

Asgari Ücrete Zam Haberlerine Son Nokta: Bakan Işıkhan Açıkladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, canlı yayında asgari ücrete ilişkin yapılan zam hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle son dönemdeki enflasyonun yükselmesiyle birlikte, asgari ücretinin ne olacağı merak konusu olmuştu.

TBMM’ye sunuldu! Asgari ücret 3 ayda bir artacak

Asgari ücretlilerin merakla beklediği Temmuz zammına sıcak bakılmazken Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulan yeni bir yasa teklifi heyecan yarattı. Söz konusu bu teklife göre asgari ücretin üçer aylık dönemlerde enflasyon oranında artırılması öngörülüyor. İşte detaylar..

Toplam 2927 haber.