Ünlü cips firmasına soruşturma

Rekabet Kurulu, Türkiye'de Lays, Ruffles, Doritos, Cheetos ve Çerezza markalarıyla cips ve Rocco markasıyla şekerleme pazarlarında faaliyet gösteren Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'nin perakende satış noktalarında rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırmak suretiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanunu ihlal edip etmediği iddialarına yönelik yürütülen ön araştırmayı sonuçlandırdı. Araştırmada elde edilen bulguların ciddi ve yeterli olduğuna karar veren Kurul, Frito Lay hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Ön araştırma sürecinde, şirketin Türkiye genelindeki geleneksel satış noktalarında paketlenmiş cips pazarındaki rakiplerini engellemeye çalıştığına dair kuşku doğuran deliller ortaya çıktı. Frito Lay, Türkiye'de Lays, Ruffles, Doritos, Cheetos ve Çerezza markalarıyla cips, Rocco markasıyla da şekerleme pazarında faaliyet göstermektedir.

Ancak, Kurul tarafından alınan bu kararlar, şirketin Kanun'u ihlal ettiği ve yaptırımlarla karşılaşacağı anlamına gelmemektedir. Soruşturma süreci devam edecek ve sonuçlarına ilişkin detaylar daha sonra kamuoyuyla paylaşılacaktır.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN