Siirt Baro Başkanı Alptekin, Kobane Davasında Verilen Kararları Değerlendirdi!

Kobane Davası kararını değerlendiren Siirt Baro Başkanı Muhammed Alptekin, dava sürecinin siyasilerin hedef göstermesiyle geliştiğini belirtti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

6-8 Ekim 2014 tarihlerinde gelişen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında olduğu 108 siyasetçinin yargılandığı davada birçok siyasetçiye 10 ila 40 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.

Kobane Davası kararlarını değerlendiren Siirt Baro başkanı, davanın siyasi söylemler üzerinden uzatıldığını ve verilen kararın hukuki olmadığını vurguladı.

Yargılanan isimlerin siyasiler tarafından hedef gösterildiğine dikkati çeken Siirt Baro Başkanı Muhammed Alptekin, davanın eylemler sırasında yaşamını yitiren üzerinden yürütüldüğünü ve siyasetçilerin de “fail” olarak kamuoyuna lanse edildiğini anımsattı. Kimsenin öldürme suçundan ceza almadığına işaret eden Alptekin, “Hükmü değerlendirdiğimizde beraat alanlarla, ceza alanlar arasında aslında hukuken izah edebilecek bir durum yok. Tamamen siyasi söylemler üzerinden ilerledi” diye belirtti.

Dosyanın hukuken bozulması gerektiği kaydeden Alptekin, “Çünkü AYM ve AİHM’nin bu noktalarda verdiği net kararlar var. O net kararlar noktasında zaten yargılamanın çok öncesinde en azından tutukluluk hallerinin bitirilmesi gerekiyordu. Ama ne yazık bu hale geldi. Umudumuz her zaman hukuktan, mücadeleden yanadır. Dosya hukukilik açısından bir denetime tabi tutulduğunda beraatla sonuçlanacaktır. Bu dosyayla yargılananlar dışında dışarıda olanların da hukuki güvenlik ilkesinin ihlal edildi. Bu noktada her an herkes için rahat bir algıyla yargılamalar, 8-6-10 yıl tutuklu bir şekilde ilerletilebilir. Dosyalarda 3-5 yıl tutuklu kalıp beraat edenler var. Bunun telafisinin olması mümkün değil. Verilen kararda halk, hukuka aykırılığın olduğunu çok net bir şekilde gördü” şeklinde konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN