'Kobani' davasında karar günü

Kobani bahanesiyle 6-8 Ekim 2014'teki eylemlere ilişkin, aralarında terör örgütü PKK elebaşılarının yanı sıra eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 108 sanığın yargılandığı davanın karar duruşması başladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen bir davada, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde yapılan duruşmada, mahkeme heyeti 18 tutuklu, 18 tutuksuz ve 72 firari sanık hakkında kararını açıklamak üzereydi.

Duruşma başlamadan önce, mahkeme başkanı dosyaya gelen belgeleri açıkladı ve ardından sanık avukatlarına söz verdi. Duruşma, avukatların beyanlarının alınmasıyla devam etti.

Duruşma öncesinde, çeşitli siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve davanın izleyicileri kampüs önünde bir araya geldi.

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ve beraberindeki CHP heyeti de Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ne geldi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, mahkeme heyetinin tarihi bir karar verebileceğini belirterek, dava dosyasının gizli tanıklar ve yorumlarla hazırlandığını iddia etti. Bakırhan, "Boş delillerle tutuklu olan arkadaşlarımızın umarım bugün tahliyeleri gerçekleşir" dedi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları da Türkiye tarihi açısından önemli bir davanın sonuçlanacağını söyleyerek, "Kanun ve yasalar işlesin, Kobani kumpas davasıyla yargılanan tüm arkadaşlarımız beraat etsin" diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır da uzun süren davada kararın dosyadaki delillere göre verilmesi gerektiğini belirtti.

Adaletin yerine gelmesini beklediklerini ifade eden Başarır, "Dosyada sadece bir gizli tanık bulunmakta ve bu tanığın ifadeleri savunma tarafından çürütülmüş durumda" dedi.

Başarır, hakimlere seslenerek, "Lütfen tüm ön yargılardan arının, hiçbir siyasi yapıya bakmadan vicdanınıza göre karar verin. Burada adalet bekliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi grubu tüm davalara aynı hassasiyetle yaklaşmaktadır. Bugün de bu hassasiyetle davayı takip ediyoruz" şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN