Sadece Siirtspor Değil; Siirt'te Spor Gelişirse… - Ali Tepe

Sadece Siirtspor Değil; Siirt'te Spor Gelişirse…


Süper Ligde daha önce ilimizi layıkıyla temsil etmiş Siirtspor, şimdiki adıyla Siirt İl Özel İdarespor, şampiyon olursa kentte birçok şey değişir. 

Siirtspor, şampiyon olup profesyonel ligde ilimizi temsil ederse, şehir gelişime her açıdan daha elverişli olur. Hedef yeniden süper lig olursa ve ona göre bir takım kurulup ilerleme kaydedilirse yatırımcı gelir, yerli ve yabancı turist gelir, şehir ön plana çıkar, kentte birlik ve beraberlik olur, yeterince tanıtamadığımız Milli Park ilan edilen Botan Vadisi’ni daha iyi anlatma imkanımız olur, huzurun sağlandığı şehrimiz artık terörle değil futbolla anılır. Bu gelişimlerin hepsi sadece futbolla olacak iş değil, diğer spor dallarında da ağırlık verilirse yukarıda belirttiğim gelişimler daha kolay ilerler.  

‘’Şehrin gelişimi için sadece Siirtspor’a değil Siirt’te spora önem vermeliyiz’’

Ben de bir futbol tutkunu olarak doğup büyüdüğüm şehrin futbol takımının profesyonel liglerde ve daha önce olduğu gibi Süper Lig’de mücadele etmesini isterim. Ama futbolda bu kadar ileri gitmek için diğer spor dallarına da ağırlık vermek gerekiyor. İlimizde birçok spor dalında çok önemli başarılar sağlayan takım ve sporcularımız var. Fakat yetkililerin futbol dışında diğer spor dallarıyla çok fazla ilgilenmediği maalesef ortada. 

Şehrimizde değil de ülkemizde de futbolun bütünleştirici, birleştirici etkisini futbola çok az ilgisi olanlar bile bilir. Onun için bu birleştirici gücü belirttiğim gibi futbolda kullandığımız gibi diğer spor dallarında da kullanmalıyız. Futbola gösterdiğimiz ilgi kadar olmasa bile diğer spor dallarına da ilgi göstermeliyiz. Her çocuk futbolcu olacak diye bir kaide yok. Başka spor dallarında da potansiyelleri olan çocuklarımız vardır. Nitekim şehrimizde; basketbol, hentbol, güreş, judo, taekwando gibi spor dallarında ülke geneli önemli başarılar sağlandığı göz ardı edilemeyecek bir gerçektir. Aslında futbol dışındaki spor dallarını geliştirmek için çocuklardaki yetenek ve ilgi kapsamında yönlendirmeler yapılabilir.’’

‘’Yetenekleri Keşfetmeliyiz’’

Albert Einstein’in çok önemli bir sözünü dile getirmekte fayda vardır; “Aslında herkes bir dahidir… Ama siz kalkıp bir balığı ağaca çıkma yeteneğine göre yargılarsanız, balık tüm ömrünü bir aptal olduğuna inanarak geçirecektir.’’ Öncelikle aileye ve eğitim sistemine değineceğim ve eleştirmek zorunda kalacağım. Genel anlamda ebeveynler çocuklarını hem maddi çıkarlı spor dallarına hem de mesleklere yönlendirme çabasındalar. Bu durum, çocukların ilgi ve yeteneklerini keşfedememelerine neden oluyor. Okullarımızda verilen temel eğitimin özellikle spora yönelik derslere teorik olmaktan çok beceriye dayalı bir eğitim verilmesi, çocuklarımızın hem spor hem mesleki anlamda keşfedilmelerini büyük oranda sağlar. Yetkililerin bu konuda futbolun yanında diğer spor dallarında da alt yapıya gerekli önemi vermesi gerektiğini belirtmek isterim. Çünkü çocuklarımızın yeteneğini alt yapıda uzman kişilerin daha rahat ortaya çıkarabileceğini biliyoruz. Son olarak futbol ve diğer spor dalları gelişirse, özellikle turizm açısından gelişime son derece açık olan şehrimiz, çok daha hızlı bir şekilde ilerleme kaydeder.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI