Gençler Sadece Siirt’ten Değil, Ülkeden Kaçıyor - Ali Tepe

Gençler Sadece Siirt’ten Değil, Ülkeden Kaçıyor


Siirt’te son aylarda birçok gencin, işsizlik nedeniyle sadece Siirt’i değil Türkiye’yi terk etmeye çalıştığı görülüyor. Şehrin kanayan yarası olan işsizlikten bunalan gençler önceden Siirt’ten göç edip büyükşehirlere yerleşiyordu, bu sıralar ise Amerika ve Avrupa ülkelerine yerleşmeye çalıştığı görülüyor. Üretimin azaldığı, işsizliğin çoğaldığı Siirt’te gençlerin büyük bir bölümü işsizlik nedeniyle çareyi şehri ve ülkeyi terk etmekte buluyor. Enflasyonun yükselmesiyle zaten ödenmeyen asgari ücreti  yetersiz bulan Siirtli gençler, belirsizlikten kurtulmak için yurtdışında çalışmayı arzuluyor. Siirt’te birçok iş yerinde asgari ücretin bile verilmediği göz önünde bulundurulduğunda gençlere hak vermemek mümkün değil. Gelecek kaygısı yaşayan gençlerin, memleketlerinde bir umut göremeyince son çare olarak Avrupa’da mülteci olarak yaşamaya karar vermesi herkesin ortak sorunudur. 
İş Kurmaya Cesaretleri Yok
İş kurmak için girişimde bulunmak isteyen gençler, kuracakları işin maliyetlerini görünce maalesef üretmekten de hem korkuyorlar hem de iş kurmaya güçleri yetmiyor. Gençler de ellerinde ufak birikimi yurt dışına gitmek için ulaşım gideri için kullanmayı amaçlıyor.  

Çalışanlar Bile Ülkeyi Terk Ediyor

İlimizde çeşitli sektörlerde çalışanların aldığı maaşı yetersiz bularak geçim sıkıntısı yaşadığına tanıklık ediyoruz. Yurtdışında daha yüksek maaş verildiğini duyan hemşehrilerimiz ya tek başına ya da ailesiyle yurtdışına gitmek için çözüm arıyor. 

Ülkenin En Zenginleri Siirtli Ama Siirt'e Yaradıkları Yok!

Türkiye'nin önde gelen iş adamlarının Siirtli olduğu herkesçe aşikar fakat bu iş insanlarının Siirt'te yatırım yapmamasına kimse anlam veremiyor. İş gücü açısından oldukça potansiyeli bulunan Siirt'e Siirtlilerin yaramaması ayrı bir tartışma konusu. Siirt üzerinden bir yerlere gelen iş insanlarının memleketlerine  yatırım yapması halinde gençlerin yurtdışına gitme furyasının son bulacağını biliyoruz. İş insanlarının memleketlerine karşı vefa örneği göstermelerini bekliyoruz. Siirt dışında ve yurtdışında yatırım yapmasın demiyoruz, biraz da memleketlerine yatırım yapmalarını diliyoruz.

Siirt'te Yetkililer Çabalıyor Ama Kulak Veren Az


AK Parti Siirt İl Başkanı Ekrem Olğaç, il başkanı seçildiği günden bugüne sürekli iş insanlarıyla görüşüyor, son olarak Siirt il merkezi ve ilçelere Tekstil Kent Projesini kazandırarak 3 bin kişiye iş olanağı sağladı. Onun dışında Siirt'te ciddi anlamda istihdama yönelik yatırım henüz yok. Devletin tüm teşviklerine rağmen Siirtli iş insanlarının suskunluğu sürüyor. Umarız Siirt üzerinden büyüyen iş insanları Siirtli olduklarını bir gün hatırlar ve gerekeni yapar.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI