Siirt'in Kurtuluşu Turizmdir Ama… - Ali Tepe

Siirt'in Kurtuluşu Turizmdir Ama…


Geçen yılın ağustos ayı itibarıyla su tutmaya başlayan Ilısu Baraj Gölü beraberinde muhteşem doğal güzellikleri de beraberinde getirdi.
Eski medeniyetlere beşiklik etmiş fakat yeterince tanıtılamayan şehrimiz için birlik olma vakti geldi, geçiyor.

Böylesine tarih kokan ve olağanüstü doğal güzelliklere sahip bir şehrin hâlâ terörle anılması üzücü bir olaydır.
Bölgede gerçekleştiren başarılı operasyonlarla huzur kenti olmamıza rağmen korona salgınından öncede turist giriş çıkışının pek az yaşandığı görülmekteydi. Peki, bunun farkında olan ilin yöneticileri duruma neden müdahale etmedi.
Koronavirüsün şehrin kalkınması için çaba sarf etmeyen kurum müdürlerine yaradığı aşikar. Peki, salgının hayırlısıyla çok az seviyeye inmesi ya da bitmesinin ardından turizm patlaması yaşamaya oldukça elverişli şehirde elle tutulur bir çalışma yapılacak mı? Açıkçası daha önce yapılmadığı gibi salgından sonra da yapılacak gibi görünmüyor. Asla kötü niyet var diyemem, bazı yöneticilerimiz ilimizde oluşan hazinenin farkında olmayabilir, bu normal bir şey değil ama insanoğlu bazen yanı başındaki güzelliklerin farkında olmayabilir. Henüz yolun başındayken yanlıştan harekete geçilerek dönülebilir.

"Şehrimizde hazine var ama…"


Siirt'te bir hazinemiz oluştu ama o hazineyi koruyacak, artıracak kurumun binası bile yok. Katıldığım basın toplantılarında ilin yöneticilerine var olan turizm potansiyelimiz için çalışmalar yapılmasını daha iyi tanıtılması için etkinliklerin artırılması gerektiğini dile getiriyorum, getirmeye de devam edeceğim. Çünkü ilimizin kalkınmasında birinci etken turizm olacaktır çoğu vatandaşın bunun farkına vardığını görüyorum ama bazı kurum müdürleri zaten suskundu hâlâ da suskun maalesef. Devletimiz biz Siirtlilere Botan Vadisi'ni Milli Park ilan ederek çok değerli bir hazine hediye etti, kurum müdürleri bu hazineyi yerli ve yabancı turistlere makamında oturarak tanıtmayı düşünüyorsa yanılıyor. Evet salgın var etkinlik yapılamaz, yeterince tanıtılamaz ama çağımızın ayak uydurup sosyal medyada da tanıtabilirsiniz, bu işi çok seviyorsanız yine makam koltuğunda da oturarak yapabilirsiniz onu yapmıyorsunuz.

"Bilmiyorsanız Ya Görevi Bırakın Ya Da Fikir Danışın"

Siirt için yeni bir turizm potansiyeli oluştu hem de getirisi çok yüksek olabilecek ve çok kişiye istihdam oluşturabilecek bir potansiyel. Bunu daha önce tecrübesini yaşamayan kurum müdürleri bilmeyebilir bu doğal bir şeydir fakat fikir alınabilir. Mesela Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürü, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürünü arayıp; "Şehrimiz artık bir milli parka ve Ilısu Baraj göleti gibi doğal güzelliğe sahip, sizin gibi turizm şehri olmamız için neler yapabiliriz" diye sorması çok mu güç? İlimiz için elzem olan turizm danışmanlık ofisi bile yok. Yani ilimize dışarıdan gelen turistlere rehberlik edecek kimse yok. Turistler ancak kendi araştırmalarıyla geziyor belki de çoğu doğal güzelliklerimizi görmeden ayrılıyor ilimizden. İşte şehrimizin hali maalesef böyle içler acısı. Milletvekili Osman Ören İl Valisi Ali Fuat Atik ve AK Parti Siirt İl Başkanı Ekrem Olğaç'ın şehrimiz yararına bu konuya el atacağına inanıyorum. Siirt'in kurtuluşunun turizmde olduğunu düşünüyor ve salgının ardından söz konusu Botan Vadisi Milli Parkı ve Ilısu Baraj göletinin daha iyi tanıtılması için herkesin elini taşın altına koymasını umuyorum.

Bir de şehrimizi dışarıdan yönetenler, büyüdüğünüz, yetiştiğiniz memleketinize turizm alanında bir yatırım yapın da ile kalıcı bir faydanız olsun. Gıda yardım kolileri ihtiyaç sahibi insanların belki 1 belki 2 ayına çare olur ama turizme yatırım yaparsanız çok kişinin hayatı kurtulur.

Son olarak Siirt'te turizm alanında fikir, proje üretebilen kişilere kurumlara danışılması ya da bu işleri yapabilecek kişilerle yola devam edilmesini gerektiğini belirtiyor koronavirüs salgınının sona ermesini diliyorum.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI