Siirtli Zenginler Yıllardır İzole Altında! - Ali Tepe

Siirtli Zenginler Yıllardır İzole Altında!


Türkiye'nin sayılı zenginleri arasında olan, kimliğinde doğum yeri ''Siirt'' yazan bazı iş adamları bu zor günlerde yine her zamanki gibi memleketine sahip çıkmadı.

Devletin ihtiyaç sahibi ailelere 1000'er liralık yardım yapması üzerine gözler çok ama çok zengin bazı Siirtli iş insanlarına çevrildi. Koronavirüs salgını nedeniyle hayatın durduğu şehirde iş adamları acaba memleketinin insanlarını düşünüp bir destekte bulunacak mı diye içi boş bir umuda kapıldık ama maalesef bizi yanıltmadılar, herkesten daha çok kendilerini izole altına aldılar.

Memleketlerine şu ana dek kalıcı anlamda katkısı olmayan, yatırımlarını hep dışarıda yapan sözde Siirtli iş adamları, bu zor zamanda hemşehrilerinin yanında olmayacak da ne zaman olacak? Ancak Cumhurbaşkanı, bakanlar, alakaları olmayan açılışlar yapılınca Siirt'e gelen bu şahıslar şehrimize olan vefa borcunu ne zaman ödeyecek?

Adını zikretmek istemediğim sözde Siirtli iş adamlarının Siirtspor varken başka takımlara destek verdiğini, sadece devlet yetkililerinin Siirt'e gelince onların da fotoğraf karelerinde gözükmek için sıraya girdiğini hepimiz biliyoruz. Evet, bazıları öğrencilere burs veriyor, bazıları Ramazan Bayramında zekatını veriyor, Kurban Bayramlarında gıda yardımı yapılıyor ama bunlar doğup büyüdükleri, tanındıkları şehir için yeter mi, kalıcı bir çözüm mü? Asla değil! Şehirde şu an birçok iş yeri kapalı durumda, kirada kalan birçok vatandaş da mülk sahibine çalışmadığı için kirayı nasıl ödeyeceğini kara kara düşünüyor. Ülkemizin önde gelen Siirtli iş adamlarının bir kez olsun elini taşın altına koymasını ve Siirt halkına bu konuda yardımcı olmasını bekliyoruz, çünkü neticede bu da geçici bir çözüm. Bunu yapacaklarına inanıyoruz. Artık diğer şehirlerde yaptıkları büyük yatırımları memleketlerinde yapmalarını beklemiyoruz. Şu ana kadar ''Siirt benim memleketim'' dedikleri yerde işsizliğe çözüm olarak ufak da olsa yatırım yapmayan Siirtli iş adamları salgın dolayısıyla iyice hayatları zora giren ihtiyaç sahibi vatandaşlar için elini taşın altına koyacak mı, memleketine para desteğinde bulunacak mı?

Memleketlerindeki işsizliği umursamayan bu iş adamlarımızın en azından koronavirüs salgını nedeniyle zor durumda olan vatandaşlara destek olması bunca şeye rağmen yine de herkesi memnun edecektir.

Siirt Valisi Ali Fuat Atik'in de bu konuda iş adamlarının kapısını çalması vatandaşı ziyadesiyle mutlu edecektir. Öte yandan Siirt Milletvekili Osman Ören ve AK Parti Siirt İl Başkanı Avukat Ekrem Olğaç'ın da Siirtli gibi görünen iş adamlarının memleketlerine kalıcı anlamda zaten hiçbir faydalarının olmadığını ve bu zor süreçte de yine memlekete bir faydalarının olmadığını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletmeleri gerektiğini düşünüyorum. Böylece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile aynı memleketten olduğunu söyleyen ve şehri dışarıdan yönetmeye çalışan bu iş adamlarından ebediyen kurtulmuş oluruz.
Sonuç olarak, Siirtli iş adamlarının memleketlerine olan vefa borcunu bu süreçte yapacakları geçici bir destekle ödeyebilirler ki vicdanları varsa bunu en kısa sürede yapacaklardır. Karar onların…

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI