Siirt'in Lobisi Neye Yarıyor? - Ali Tepe

Siirt'in Lobisi Neye Yarıyor?



Türkiye'nin her yerinde şehrin önde gelenleri olarak tabir edilen "lobi"nin Siirt'imizin gelişimi için pek de uğraş vermediği aşikar.
Bunu neye dayanarak yazıyorsun diye sorarsanız anlatayım.
Siirt'in kanayan yarası için aranan (sözde) çözüm İŞKUR. Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin Siirtli olmasına rağmen bunu Siirt lehinde avantaja çeviremeyen ya da çevirmek istemeyen Siirt lobisi işsiz vatandaşı ancak İŞKUR'da birkaç kişiyi işe almaya çalışarak teselli ediyor. Aslında İŞKUR olayının Siirtli vatandaşları hiç ama hiç memnun etmediğinin farkında olmalarına rağmen.
Siirt'te devlet desteği olmadan bile rahatlıkla binlerce kişiye istihdam sağlayabilecek işadamlarının (bazı lobi üyelerinin) Siirt'te hiçbir yatırım yapmaması, memleketlerini, doğup büyüdükleri memleketinin insanlarını umursamadığını gösteriyor.
Sadece işsizliğe değindim ama Siirt lobisinin faydasız olduğu şu sebeplerle de aşikar; Havaalanı sorunu, Süper Lig görmüş Siirt Spor'un yıllardır Bal Liginde mücadele etmesi, üretememek gibi sorunlar da vatandaşın değil Siirt'i yönettiğini sanan lobinin meselesidir. Gerçekten Siirt'in yararı düşünülseydi kentin gelişimi için her şeye açık bir Siirt Valisi ile o sözde lobi birlikte hareket eder ve kocaman görünen sorunlar kısa sürede çözülürdü.
Her yerde göğüslerini gererek Siirtliyim diyen lobi, Siirt'in işsizlik sorunu, havaalanı, Siirt Spor için bir çaba gösterdiğine tanık oldunuz mu? Lobiden kastımın sadece işadamları olmadığının altını çizmek istiyorum. Siirt'te bir fabrika açılsın diye basın açıklaması yapan bir STK'ya tanık oldunuz mu? Ben olmadım. Herkes İŞKUR'dan adamının ismini yazdırma peşinde. Elbette Siirt için çalışan isimler var ama o isimlerle bir araya gelmeyip, Siirt'in gelişimi için çaba sarf etmeyen şehrin diğer önde gelenleri, (şehri dışardan yönetenler) Siirt için çabalayanların etkisiz olmasına sebep oluyor.
Çok güçlü Siirt lobisinin şunu anlaması gerekiyor; Siirtliler, devlet erkanı ile boy boy fotoğraflarınızı görmeyi değil iş, aş istiyor ve bunun için çaba göstermenizi istiyor. Kişisel komplekslerinizi bir tarafa bırakın, el ele verin yönettiğiniz Siirt'i geliştirmek için çabalayın. Etrafınızdaki şak şakçılara değil, mağdur işsiz vatandaşlara kulak verin ve kalıcı çözümler üretin hiçbir şeyi bahane etmeden… Biz de göğsümüzü gererek, Siirt lobisi işe yarıyor diyelim.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI