İNŞAALLAH, BU ORDU İLE SAVAŞA GİRMEYİZ! - Ahmet Arıtürk

İNŞAALLAH, BU ORDU İLE SAVAŞA GİRMEYİZ!


Rusya-Ukrayna arasında başlayan savaş, bölge ülkelerine sıçramak üzere. Allah korusun, istemesek bile, her an kendimizi bir savaş içinde bulabiliriz. Bir zamanlar, akl-ı evvelin biri (İyi ki bu orduyla savaşa girmemişiz) demişti ya! Ben o sözü, bugün için söylüyorum ve diyorum ki, (İNŞAALLAH, BU ORDU İLE SAVAŞA GİRMEYİZ.) Kumpas operasyonları sonucu Ordumuzun ne durumlara düşürüldüğü malum. Yılların HARBİYESİ bile kapatılmış. (YAŞA VAROL HARBİYE) marşı söylenmez olmuş…

Askerlikte, bu Marşı hem içten, hem yürekten çok söyledik. Eğitim yürüyüşlerinin vazgeçilmez Marşıydı. Çocukluk yıllarımda hep HARBİYELİ OLMAK İSTEMİŞTİM. Ama, şartlar elvermedi. Ancak, HARBİYE MARŞINI hep sevdim ve sevmeye devam ettim.

Bir zamanlar dünyanın en güçlü dördüncü ordusu olarak tanımlanan ŞANLI ORDUMUZU  kumpas davalarla ne hallere getirdiler. Kapatılan Harbiyenin yeri kimlere kaldı.

İçimden geldi. Harbiye Marşını hem söyledim, hem de anımsatmak için yazımın sonuna ekledim. Gelin, HARBİYE MARŞINI hep beraber okuyalım:

YILDIRIMLAR YARATAN BİR IRKIN AHFÂDIYIZ
TUFANLARI GÖSTEREN TARİHLERİN YÂDIYIZ
KANLA, İRFANLA KURDUK BİZ BU CUMHURİYETİ
CEHENNEMLER KUDURSA ÖLMEZ NİGÂHBANIYIZ

YAŞA VAR OL HARBİYE! YIKILMAZ SATVETİNLE
GÖKLERDEN GELEN BİR SES SANA NE DİYOR DİNLE
TÜRK VATANI ÜSTÜNDE SÖNMEZ GÜNEŞSİN SEN
KARTAL YUVALARINDA HÜRDÜR MİLLET SENİNLE

YÜZYILLARDIR HARBİYE BU ORDUYA ŞAN VERİR
ÇIKARDIĞI DEHÂLAR SEMALARA YÜKSELİR
BAŞTANBAŞA TARİHTİR MEKTEBİN HER ZERRESİ
SARSILMAYAN AZMİNLE ÇELİK KAL'ALAR ERİR

ŞAHİKALAR ÜSTÜNDE MEYDAN OKUR BU ERLER
YAKLAŞACAK DÜŞMANA MEZAR OLUR BU YERLER
BAĞLAYAMAZ BİR KUVVET BU KASIRGA MİLLETİ
TARİHLERE SORUN Kİ, BİZE "ÖLMEZ TÜRK" DERLER

ERBAKAN HOCA’YI RAHMETLE ANARKEN

Eski Başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan 27 Şubat 2011 Pazar günü vefat etmişti. Erbakan’ın ilk kurduğu Milli Nizam Partisi’nin Siirt’teki kurucu üyesiydim. Hatta 1974 Yerel seçimlerinde aynı partinin devamı olan Milli Selamet Partisinden Belediye Başkan Adayı gösterilmiştim. Ama bir trafik kazası oldu. Adaylıktan çekildim. Yani, Erbakan Hoca’yı yakından tanımak fırsatını bulanlardan biriyim. Prof. Dr. Necmettin Erbakan, son 50 yılın Türk siyasetine damgasını vuran liderlerden biridir. Milli Görüş harekatının kurucusu ve öncüsüdür.

Erbakan, gerçek bir liderdi. Çünkü kendi ekolünü kendisi kurmuştu. Türkiye’de (MİLLİ GÖRÜŞ) ideolojisinin kurucusu Erbakan’dır. Ortaya bir fikir atmış ve inandığı bu fikri yaymak için adeta, iğneyle kuyu kazar gibi sonuca ulaştırmıştır.

Demirel, Menderes’in varisidir. Rahmetli Özal, Demirel’in mirasını devralmıştır. Merhum Ecevit, Merhum İnönü’ye karşı çıkmış görünse bile, aslında, O’nun mirasına konarak yükselmiştir. Çiller, Yılmaz ve diğerlerinin de durumları aynıdır.

Hatta daha ileri giderek diyebiliriz ki, 28 Şubat Post modern darbesi sayesinde Abdullah Gül, Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’nin diğer kurmayları Merhum Erbakan’ın varisleri olarak ortaya çıkmışlardır. Seçmenler, merhum Erbakan’ın şakirtleri oldukları için onlara teveccüh etmiştir.

Sonuç olarak şunu açık yüreklilikle söyleyebiliriz. Merhum Erbakan MİLLİ GÖRÜŞ EKOLÜNÜN KURUCUSU VE LİDERİDİR.

Erbakan, gerçekten Vatansever bir Liderdi. Bugün Devletin ve AKP’nin üst düzey yöneticilerinin büyük çoğunluğu onun taht-ı risaletinde yetişmişlerdir. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere AKP’nin bütün ağır topları Erbakan Hoca’nın yetiştirdiği öğrencilerdir. Bu makamlara gelmişlerse, bunu Merhum Necmettin Erbakan’a borçludurlar.

Erbakan, siyasetçi olmak yanında bir bilim adamıydı. Almanya’da tank projesi üzerinde çalışmalar yapmış ve Türkiye’de DEVRİM otomobilini üretmişti. Ancak, Türkiye’nin otomobil üretmesine karşı olanlar, otomobilin içindeki benzini boşalttıkları için, bu ilk deneme başarısız gibi görülmüştü!

Sırasıyla Milli Nizam, Milli Selamet, Refah ve Saadet partilerinin kurucusu olan Merhum Erbakan’ın hedefi Türkiye’yi “Yeniden Büyük Türkiye, yeniden Lider Ülke” konumuna getirmekti. Belki 28 Şubat olmasaydı, Türkiye’nin çehresi bambaşka olurdu. Tesadüf müdür, tevafuk mudur bilinmez. Vefatı, 27 Şubat günü gerçekleşti. 28 Şubat post modern darbesi yaşanmasaydı, Türkiye’nin durumu muhakkak ki bugünden çok daha değişik olacaktı.

Şunu da belirtmekte yarar var. Kurtalan Çimento Fabrikası Siirt’e Erbakan’ın hediyesidir. Bugün kapanmış bile olsa, yine Erbakan’ın direktifiyle Şehrimizde bir Yem Fabrikası kurulmuştu.

Erbakan, son olarak Saadet Partisinin lideriydi. Hasta olmasına karşılık, ülke sorunlarıyla son ana kadar içli, dışlıydı. Erbakan, siyaset tarihimizde ender rastlanacak simalardan biridir. Devlet, siyaset ve bilim adamı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı minnet ve rahmetle yadediyor ailesine, lideri olduğu saadet Partisine ve milletimize bir kere daha başsağlığı diliyoruz.

ERBAKAN HOCADAN AKILLARDA KALAN  İLGİNÇ SÖYLEMLER:

Erbakan Hoca’nın akıllarda kalan esprimsi söylemleri ve deyimleri vardı. Bunlardan birkaçını hatıra olarak anımsatalım:

-Kadayıfın altı kızardı mı ona bakacağız!

-Bunlar, gulu-gulu dansı yapıyorlar!

-Sizi gidi renksizler sizi!

11 yıl önce ebedi istirahatgahına tevdi edilen Erbakan Hoca kalksa da, geçmişte elini öpmek için sıraya girenleri görse (Sizi gidi sizi….) der, milli görüşten  saptıkları için muhakkak kulaklarını çekerdi.

Nur içinde yat Erbakan Hoca. Yolundan sapmış olsalar bile, tayfaların işbaşında!!!

TAŞLAMA

İNŞALLAH BU ORDUYLA

BİR SAVAŞA GİRMEYİZ

KUMPASLA ÇÖKERTİLMİŞ

ORDUYLA YENİLMEYİZ

FETÖ KUMPASLARINA

HADİ KANDIK DİYELİM

YA SONRA HARBİYEYİ

KAPATMAK NEYDİ DERİM

HARBİYE’DEN YETİŞMİŞ

NİCE-NİCE DEHALAR

MUSTAFA KEMAL GİBİ

BİR NİCE KAHRAMANLAR

İNÖNÜ, ÇAKMAK GİBİ

KAHRAMANLAR YETİŞTİ

HARBİYE BUDUR İŞTE

KAPATTIRMAK NE İŞTİ

YAZIYI PAYLAŞ!