BAŞÖRTÜLÜ CUMHURBAŞKANI OLURSA NE OLACAK!!! - Ahmet Arıtürk

BAŞÖRTÜLÜ CUMHURBAŞKANI OLURSA NE OLACAK!!!


Türkiye’de sorunlar yine TÜRBANA DOLANDI. AKP, 20 yıldır (TÜRBAN) diyor da başka bir şey demiyor. Bilindiği gibi iktidar TÜRBAN konusunda yeni düzenlemeler getirmenin peşinde. Bunun için de muhalefet partilerini ve özellikle CHP’yi köşeye sıkıştırmak istiyor. 

Yeni düzenlemede "Kadınlar, dini inançları gereği başlarını örtmesi veya açması nedeniyle ayrımcılığa tabi tutulamaz. Kadınların başlarının ve boyunlarının açık veya örtülü olması çalışma hayatında, kamu hizmetlerinde görev almalarında, eğitim-öğretim hayatında, özel alanda, mal ve hizmet alımında ve seçme ve seçilme haklarında ayrımcılığa neden olamaz” diye yazılacakmış. 

Türbanla ilgili yeni düzenlemeye bir de 'dini inanç' deyimi eklenecekmiş. Akl-ı evvelin biri de "Gün gelecek bu ülkede başörtülü cumhurbaşkanı da olacak" diye yazmış! 

Bu ülkenin vatandaşları olarak, başörtülü bayan polisler, askerler, memurlar, valiler hatta bakanlar bile gördük, kimlerin ne yaptıklarına şahit olduk. Başı türbanlı cumhurbaşkanı olunca, ülkede değişen ne olacak. Adalet mi sağlanacak. İşler, ehline mi verilecek. KPSS’de 90 puan aldıkları halde işe alınmayıp yerlerine 60 puan alanların ülkesi olmak durumundan mı çıkılacak! (Maaş, hakkı huzur, yönetim kurulu üyeliği) adları altında 5-10 yerden yüksek gelir sağlayanlar mı yok olacak. Danışılmayan danışmanlara mı yol verilecek! İhalelerde kayırmalar mı son bulacak. Gelir dağılımı mı eşitlenecek. 

Bu ülkede isteyen zaten türban takıyor. Türbanlı öğretmenler, doktorlar, memurlar, polisler, askerler, hatta Valiler bile var. 

İran’da olduğu gibi, Türkiye’de de kadınlara zoraki türban giymeleri yolunda adımlar atılması düşündürücüdrür. 1979 İslam Devrimi sonrası yürürlüğe giren Şeriat kanunlarına göre İran’da tüm kadınların kamusal alanlarda başörtü takması ve uzun, bol kıyafetler giymesi zorunlu hale getirilmiş bulunmaktadır. Başörtü takmayan kadınlara para ve hapis cezası verilmektedir. Bu yıl İran’da ilk defa 12 Temmuz'da 'Tesettür ve İffet' günü bile düzenlendi. İran'daki yargı erki başkanı başörtü karşıtlarına "İslam Cumhuriyeti'nin yeminli düşmanları" diyerek istihbarat servislerinin bu kişilere karşı harekete geçmesini bile talep etmiş. Polis yetkilileri ise toplu taşıma servislerinde, devlet kurumlarında ve bankalarda çalışanların başörtüsüz veya başörtüsünü doğru şekilde takmayan kadınlara hizmet verilmemesini istemiş.

Yetkililer ve etkililer sorunları türbana dolayacaklarına öncelikle ADALET konusuna yönelsinler. Yüce ALLAH’IN ilk emri olan ADALETİ İKAME ETSİNLER. Adalete güvenin yüzde 20 dolaylarında olduğu bir ülkede, kadınların yüzde yüzü türbanlı olsa, çarşaf giyinse ne yazar!!!

ZALİM CUMHURİYET!!!

Cumhuriyetin 99. Yılını kutlarken, birçok kesimlerden aykırı konuşmalar, açıklamalar, demeçler yükseldi. Meğer Cumhuriyet rejiminin ezmediği hiçbir zümre yokmuş! Dinciler (Hilafeti yitirdik, din elden gitti! Keşke Yunanlılar galip olsaydı) diye feryat ediyorlar. Kürtler (Cumhuriyet bizi ezdi) diyorlar. Aleviler’den ayrı sesler yükseliyor. Zannedersiniz ki cumhuriyet 85 milyon vatandaşı ezmek için kurulmuş.
İnsafınız kurusun. Cumhuriyet öncesini anımsayan insaf sahipleri var da onların anlattıklarından duyduk. Bölgemizde, kocasının koynundan kadını alan aşiret lideri zorbalar mı istersiniz, din-iman diyerek vatandaşları sömürenler mi ararsınız. Cumhuriyetin açtığı okullara gitmeyi bile küfür ilân eden sözde din adamları mı ararsınız. 
Cumhuriyet, bütün bunların önüne geçti. Kimsesizlerin kimsesi oldu. Cumhuriyet sayesinde köylü vatandaşların çocukları, cumhurbaşkanı makamına bile geldi. Cumhuriyete karşı kim varsa, İran’a, Suudi Arabistan’a, Katar’a gitsin…


TAŞLAMA
CUMHURBAŞKANI BİLE
BAŞÖRTÜLÜ OLACAK
ADAMDAKİ KAFA BU
NEYİN DERDİNDEDİR BAK

TÜM SORUNLARIMIZI
DOLAMIŞLAR TÜRBANA
TAKILDI MI TÜRBANLAR
ÇÖZÜM TÜM SORUNLARA

VARSA YOKSA TÜRBAN DER
ADALETTEN BAHSETMEZ
BAHSEDENLER OLURSA
ONDAN DAHİ HAZZETMEZ

ADALETİ İKAME
ETMEKTİR ASIL OLAN
ADLETİN ŞEMMESİ 
DAHİ OLAMAZ TÜRBAN

YAZIYI PAYLAŞ!