HDP VE MHP BİR ARAYA GELEMEDİKÇE, TÜRKİYE’DE İÇ BARIŞ TESİS EDİLEMEZ! - Ahmet Arıtürk

HDP VE MHP BİR ARAYA GELEMEDİKÇE, TÜRKİYE’DE İÇ BARIŞ TESİS EDİLEMEZ!


Türkiye’de iki zıt kutup vardır. Bunlar HDP ve MHP’dir. Her iki siyasi partinin de bir takım aşırılıkları olduğu muhakkak. Biri Kürtçülük, diğeri Türkçülük üzerinden siyaset yapmaktadırlar. Bunun böyle olduğunu inkâr etmek mümkün değildir. Oysa, adı (TÜRKİYE CUMHURİYETİ) olan bu devlette sadece Türkler ve Kürtler yaşamıyorlar. Araplar, Gürcüler, Lazlar, Zazalar, Çerkezler, Aleviler, Sünniler, Türkmenler, Yörükler, Tatarlar, Tahtacılar, Azeriler, Karaçaylılar, Terekemeliler, Boşnaklar, Arnavutlar, Hemşinler, Pomaklar, Romanlar ve aklımıza gelmeyen daha kimler, kimler var…

Hâl böyleyken, bir siyasi partinin Türk, diğerinin Kürt Milliyetçiliği üzerinden prim yapmak çabası Türkiye Cumhuriyetinin birlik ve beraberliği açısından tehlikeli sonuçlar doğurabilmektedir.

1924 Anayasasına göre “Türkiye ahalisine din ve ırk farkı olmaksızın vatandaşlık itibarıyla (Türk) ıtlak olunur. Türkiye'de veya hariçte bir Türk babanın sulbünden doğan veyahut Türkiye'de mütemekkin bir ecnebi babanın sulbünden Türkiye'de doğup da memleket dâhilinde ikamet ve sinni rüşte vusulünde resmen Türklüğü ihtiyar eden veyahut Vatandaşlık Kanunu mucibince Türklüğe kabul olunan herkes Türk'tür. Türklük sıfatı kanunen muayyen olan ahvalde izale edilir.”

1982 tarihli Anayasa'nın 66. maddesine göre, "Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür.” Denilmektedir.

Anayasanın açık hükmüne göre, TÜRKLÜK KAVRAMI BİR VATANDAŞLIK BAĞIDIR. Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan muhtelif dil, din ve ırklara mensup insanları bir tespih gibi düşünün. Tespihi koparırsanız, taneler darmadağın olur. Bunun için bu ülkede yaşayan ve Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olan her fert dili, dini, ırkı, mezhebi ne olursa olsun, eşittir. Hiç kimsenin, hiç kimseden üstünlüğü yoktur.

Bunun için diyoruz ki, Türkiye Cumhuriyetinin birlik ve beraberliğinin korunması açısından HDP ve MHP bir araya gelebilmeli, birbirlerine düşman gözüyle bakmamalıdırlar. Devletin idamesi için gerektiği zaman ve zeminde koalisyon ortağı olmaktan bile tereddüt etmemelidirler. Böyle bir atmosfer oluşursa, bundan kazanan devletimiz olur, 85 milyon TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI OLUR…

Sonuç olarak diyoruz ki, HDP ve MHP bir araya gelemedikçe, Türkiye’de iç barış ve huzur tesis edilemez…

HDP’Yİ, OYUN DIŞI BIRAKMAK!

12 Şubat Cumartesi günü MİLLET ittifakına dahil 6 siyasi partinin liderleri bir araya gelmişlerdi. CHP, İYİ PARTİ, DEVA, GERÇEK, SP ve DP’nin liderlerinin katılımıyla gerçekleşen YUVARLAK MASA TOPLANTISI ile ilgili geniş açıklama 28 Şubat günü yapılacak.

Muhalefete mensup 6 siyasi parti liderinin katıldıkları toplantıya öyle anlaşılıyor ki HDP davet edilmemişti. Oysa, Türkiye’de üçüncü parti konumunda olan siyasi parti HDP’dir. Özellikle yerel seçimlerde, büyükşehir belediyelerinin muhalefet partileri tarafından alınmasında HDP’lilerin etkisi inkâr edilemez.

Peki, HDP neden toplantıya davet edilmedi. Bu bir gerçektir ki, özellikle Cumhurbaşkanlığı seçiminde HDP’nin takınacağı tutum çok önemlidir. Hatta, kazanacak tarafı belirleyen HDP olacaktır.

Öyle anlaşılıyor ki, 6 muhalefet partisinin katıldıkları liderler zirvesine HDP’ye davet yapılmamış olmasının sebebi İYİ partinin tutumu olmuştur. Bir türlü kendisini MHP’nin güdümünden kurtaramayan İYİ Parti, öyle anlaşılıyor ki, HDP ile aynı karede görünmekten korkmaktadır. Oysa, İYİ Parti kabuğunu kırsa ve marjinal bir parti olmak yerine sağdaki siyasi boşluğu doldurmak hedefine kilitlense çok daha kârlı olacaktır.

İşin gerçeği şu ki, HDP ile görüntü vermekten korkan diğer bir parti de AKP’nin kendisidir. Çünkü HDP’ye yakınlık gösterse, MHP’yi kaybetmek endişesi içinde. Şimdilik, MHP’nin meclisteki milletvekillerine ihtiyacı var. Barış sürecini anımsayalım. AKP, Kürt seçmenlerin oylarını kazanabilmek için neler, neler yapmadı. MHP’nin, meclisteki milletvekillerine ihtiyacı olmazsa, şimdi de HDP’ye öyle bir kucak açacaktı ki!

Bizim sözümüz MİLLET İTTİFAKINA. HDP’Yİ oyun dışı bırakıp, oylarını beklerseniz, hava alırsınız. Bunun için de İYİ Parti ve HDP’yi bir araya getirmenin formüllerini bulunuz…

TAŞLAMA

BARIŞ BARIŞ VE BARIŞ

HERKES BARIŞ İSTİYOR

HDP VE MHP

EL ELE VERSİN DİYOR

SAVAŞ KOLAY, BARIŞI

BULMAKTADIR ASIL İŞ

BARIŞ KOLAY GELİR Mİ

KOLAY GELMEZ KİM DEMİŞ

HERKES TAŞIN ALTINA

KOYSUN ELİNİ DERİM

BU ÜLKENİN TOPRAĞI

MUKADDESTİR BİLELİM

VATAN BÖLÜNMEZ ELBET

BİR BÜTÜNDÜR BU VATAN

“VATAN, MİLLET, SAKARYA”

SÖZÜ OLMASIN YALAN

HDP VE MHP

BİR ARAYA GELMELİ

BIRAKSINLAR IRKÇILIK

ÜSTÜNDEN SİYASETİ

YAZIYI PAYLAŞ!