Siirtli öğrenciler lösemiye dikkat çekti

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'te Abdülhamid Han Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, lösemi hastalığı ve lösemili çocuklar için farkındalık oluşturmak amacıyla okulda maske takarak Türk Bayraklı “LÖSEV” yazısı görseli oluşturdu.

Okul yönetimi tarafından “2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası” çerçevesinde düzenlenen etkinliğe Vali Ali Fuat Atik'in eşi Fulya Atik, İl Sağlık Müdürü Erol Emre Ömür, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Gökhan Marakçı ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İrfan Sağlam, okul müdürü Şahabettin Olğaç, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Maske takan öğrenciler, farkındalık oluşturmak amacıyla okul bahçesinde bir araya gelerek, “Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için” şarkısı eşliğinde “LÖSEV” yazısı görseli oluşturarak lösemiye karşı dikkat çekti.

Gösterinin ardından okulun konferans salonunda konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür, löseminin çocukluk ve erişkinlik döneminde fazla görülen bir kanser hastalığı olduğunu söyledi.

Lösemi hastalığında erken tanının hayat kurtardığını belirten Ömür, şöyle dedi:

“Lösemide erken tanı konulduğunda tedavi şansı çok çok yüksek. Biz bu tür etkinlikleri siz öğrencilere lösemide farkındalık oluşsun, ne olduğunu bilin diye yapıyoruz. Çünkü hepimiz bu hastalığa yakalanabiliriz. Özellikle 2-10 yaş arasında çocuklarda sıkça görülen bir hastalık. Bulgular arasında halsizlik, yorgunluk, gelişme geriliği, diş eti kanamaları, burun kanamaları, vücudumuzun çeşitli noktasal tarzlarda kanama şeklinde ortaya çıkabiliyor. Tanısı çok kolay bir hastalık. Bunları aklınızda kalması bizim için çok önemli. Kanserlerden korkmayın, geç kalmaktan korkun. Yakınınızda, çevrenizde bu tür şikayetleri olanları gördüğünüzde derhal en yakın Aile Sağlığı Merkezine veya doktora yönlendirin. Umarım lösemisiz, kansersiz bir dünyayı hep birlikte oluştururuz. Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN