Siirtli Akademisyen Genç Yaşta Hayatını Kaybetti

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Ulusal ve uluslararası bir çok sempozyumda bildiriler sunan, makaleler yazan, TYB’nin kültür, sanat, edebiyat faaliyetlerine katkı ve katılım sağlayan değerli bilim adamının vefatı büyük bir üzüntüye neden oldu.

Maşallah Nar’ın cenazesi, 29 Bağcılar Merkez Camii’nde kılınancenzae namazının ardından Topkapı Eski Kozlu Mezarlığı’nda defnedildi.

Maşallah Nar Kimdir?

1983 yılında Siirt'te doğdu. İlk öğrenimini 14 Eylül ilkokulunda Orta Öğrenimimi Mehmet Akif Ersoy ortaokulunda tamamladı. Lise öğrenimini ise İstanbul'da bulunan Dr. Kemal Naci Ekşi Lisesi'nde tahsil etti.

Nar, Lisans derecesini Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünden aldı. 2011 yılında YÖK tarafından açılan ÖYP programı kapsamında Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Orta Çağ Tarihi Ana Bilim Dalına yerleşti.

ÖYP'ye yerleştiği sene AYBÜ'de Yüksek Lisansa başladı. 2012 yılında Araştırmalar yapmak üzere 6 ay boyunca Mısır'ın başkenti Kahire'deki Ayn Şems Üniversitesinde misafir araştırmacı olarak bulundu. 2014 yılında Prof. Dr. Fatih Erkoçoğlu danışmanlığında hazırladığı "Şuubiyye Hareketinin Oluşum Süreci" başlıklı tezle yüksek lisansını tamamladı. Aynı yıl doktora programına başladı. 2015 ve 2016 yıllarında teziyle ilgili saha ve kaynak araştırması yapmak üzere İran'ın muhtelif şehirlerinde bulundu. 2018 yılında Dr. Farhad Daftary'nin davetiyle Londra'da bulunan İsmaili Araştırmalar Enstitüsü Kütüphanesinde teziyle ilgi araştırmalar yaptı. "İran'da Şiiliğin Sosyo-Politik Yükselişi; 14-16. Yüzyıl" başlıklı tezimi tamamlamak üzereydi.

Maşallah Nar, Arapça, Farsça ve İngilizceyi iyi derecede biliyordu. Ayrıca, Osmanlıca belge okuma konusunda da yeterli yetkinliğe sahipti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN