Siirt'te Taraftar Grupları ve Tribün Lideri Hakeme Yapılan Saldırıya İlişkin Değerlendirmede Bulundu!

Siirt'te bulunan 3 büyükler taraftarlar gruplarına üye sporseverler ve Siirtspor tribün lideri, dün akşam oynan Ankaragücü ve Rizespor maçında yaşanan şiddet olayına ilişkin Artı Siirt Haber ajansına değerlendirmelerde bulundu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Artı Siirt Muhabirine konuşan taraftarlar grupları ve Siirtspor tribün lideri, Ankaragücü ve Rizespor maçı hakemi Halil Umut Meler’e yapılan fiziksel saldırıyı kınadıklarını belirtti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Artı Siirt (@artisiirt)'in paylaştığı bir gönderi

Yapılan şiddet olayını kınayan taraftarlar grupları ve Siirt Taraftarlar Derneği tribün lideri, hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırı nedeniyle maçların süresiz olarak ertelenmesinin ise yanlış bir karar olduğunu belirti.

Siirt'te Taraftar Grupları ve Tribün Lideri Hakeme Yapılan Saldırıya İlişkin Değerlendirmede Bulundu!

Siirt Spor Tribün Lideri Veysel Özdemir, yapılan bu saldırıyı tasvip etmediklerini ve yapılan saldırıyı kınadıklarını belirtti.
Spor yorumcularının bu olaylarda etken olduğunu belirten Özdemir, “Sürekli kara gece diyerek  kulüpleri ve başkanları galeyana getirdiler. Bu söylemlerin sonucu dünkü maçta sahaya yansıdı. Kulüp başkanı hakemi yumrukladı, kesinlikle doğru bir karar değildi. TFF Başkanı buna karşılık tüm ligleri iptal etti. Tüm takımların kampları iptal oldu. Kendince 85 milyona ceza verdi biz kesinlikle buna karşıyız. Bir an önce karardan geri dönmesini istiyoruz. Bu olay 85 milyona yansıtılmamalı, bana göre bu herkese verilen bir cezadır. Bu saldırıyı yapan şahıslara gereken ceza neyse verilsin ama kulüplere ve taraftarlara bu ceza verilmesin.” Dedi.

Siirt Ultraslan eski koordinatörü  Mesut Karanfil’de. “Dünkü yapılan saldırı hiç hoş değildi. Biz bu tür saldırılara karşıyız.” Açıklamasında bulundu.

Siirt'te Taraftar Grupları ve Tribün Lideri Hakeme Yapılan Saldırıya İlişkin Değerlendirmede Bulundu!

Yaşanan olaydan dolayı ertelenen maçlardan dolayı çok sayıda spor severin mağdur olduğunu dile getiren Karanfil “Bir futbol için birilerinin canının yakılmaması lazım. Tabi ki Ankaragücü kulüp başkanının hakeme yaptığı saldırı bizi derinden üzmüştür. Bu olayların bir daha yaşanmamasını istiyoruz. Bu olaylar maçların ileri bir tarihe alınmasına neden oluyor. Bu tür olaylar hiç güzel değil biz tasvip etmiyoruz. Dünyanın birçok yerinden iki hafta sonra Türkiye’nin iki büyük takımın derbisini izlemek için Türkiye’ye gelecek olan birçok taraftar var. Mesela ben yaklaşık bir ay önce maçı izlemek için uçak ve otel rezervasyonlarımı yaptım. Benim gibi binlerce insan var bu mağduriyeti kim giderecek. Maçların iptal edilmemesi lazım. Farklı cezalar verilebilir. Puanlar silinebilir. Kulüp başkanlarına maddi ve manevi cezalar verilebilir ama bunu bütün taraftar gruplarına, futbol takımlarına mal edilmemesi lazım. Beş parmak bir değildir. O yüzden TFF bir an önce bu olaya el atmasını istiyoruz.” Yorumunda bulundu.
 
Siirt Genç Fenerbahçeliler ve Güneydoğu Genç Fenerbahçeliler temsilcisi İlyas Oğuz, “Hakemlerimiz insanları çok çok fazla doldurdu.” ifadelerini kullandı.

Siirt'te Taraftar Grupları ve Tribün Lideri Hakeme Yapılan Saldırıya İlişkin Değerlendirmede Bulundu!

“Bu ülkede bir takımın otobüsü kurşunlandı ve lig ertelenmedi.” Diye konuşan Oğuz konuşmasının devamında ise şunları söyledi:

“İlk başta biz şiddetin her türlüsüne karşıyız. Tabi ki tasvip etmiyoruz çünkü şiddete karşı bir taraftar grubuyuz. Hakemlerimiz insanları çok çok fazla doldurdu. Onların da daha fazla dikkat etmesi lazım. Daha çok işlerine odaklanmaları lazım.  
Bu ülkede bir takımın otobüsü kurşunlandı ve lig ertelenmedi. Hatta lige çıkmasanız küme düşürülürsünüz dediler. Dün bir hakem darp edildi yine biz şiddetle kınıyoruz ve kabul etmiyoruz bu olayı. Ama bir otobüs orada kurşunlanırken ve bizler bir hafta sonra maça çıkarken dün ne oldu da maçlar ertelendi biz onu öğrenmek istiyoruz. Açık ve net bir şekilde. Neden bunu öğrenmek istiyoruz? Çünkü saha belli olayı yapanlar belli taraftar belli her şey belliyken niye maçlar erteleniyor. Normalde orada cezası verilip liglerin devam etmesi daha uygun olurdu. Sonuçta insanlar bilet kesmiş, rezervasyon yapmış, iki hafta sonra derbi maçı var. İnsanların mağduriyetini kim giderecek. Bu karardan geri dönülmesini istiyoruz. Hakemlerin de daha çok dikkat etmesini istiyoruz. Son 5 yıldır bizler Fenerbahçe olarak gerçekten hakemlerden çok çektik. En basiti bu hafta oynanan derbi maçını ben canlı izledim. Hakem Fenerbahçe kaybetsin diye her şeyi yaptı. Bizler bile tribünde dayanamadık. Bizler bile bazı olayları artık stada atlama gibi bir şey oldu. Herkes diyor ya hakemler insan; taraftarlar da insan, futbolcu da insan, başkan da insan. Yani bir hakem bir hata yaptığı zaman her hangi bir ceza almıyor ama taraftar ceza alıyor, başkan ceza alıyor, stad ceza alıyor, dışardaki ceza alıyor içerideki ceza alıyor ama hakem hiçbir şekilde ceza almıyor.”

Siirt'te Taraftar Grupları ve Tribün Lideri Hakeme Yapılan Saldırıya İlişkin Değerlendirmede Bulundu!
 
Beşiktaş taraftar grubu Çarşı’nın Siirt temsilcisi Mahmut Gergef, hakeme yapılan fizilsel saldırının karşısında kendilerinin de yer aldığını belirterek;

“Bu saldırıyı öncelikle kınıyoruz. Ankaragücü başkanını da ve taraftarını da kınıyoruz. Şiddetten yana değiliz. Yanlış bir hareketti. Daha uygun bir şekilde uyarılabilirdi. TFF veya Kulüpler Birliğine danışılabilirdi. Şiddete maruz kaldı Halil Umut Meler. Bunu kınıyoruz açıkçası. Geçmiş olsun diliyoruz. Maçların ertelenmesi çok kötü oldu ve çok saçma oldu açık konuşmak gerekirse. Neden saçma oldu; bir sürü taraftar var ve hazırlıklarını yapmışlar. Deplasman yapılacak, onca yol katledilecek, onca zahmet var, onca emek var. O emeklere karşın yani tamam hakeme karşı şiddet oldu doğrudur ama maçların ertelenmesi yanlıştır. Çünkü taraftarların emekleri var. Bu yanlış karardan hemen dönülmesi gerekiyor. Taraftarların rezervasyon yaptıkları oteller var, ulaşım için aldıkları biletler var, hazırlıkları var. Bu hazırlık hepsi boşa gidecek. Boşa gitmemesi için acilen verilen bu kararın kaldırılması gerekiyor.” Açıklamasında bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 3

  • hyr | 13 Aralık 2023 13:56

    üzücü

  • karto | 13 Aralık 2023 13:16

    ellerıne sağlık bu hakemlerı düdüklerını silah gibi kullanıyorlar hepsi de hak ediyorlar hepside ve tff derhal istifa etsinler sonuna kadar ankaragücünün yanındayım

  • mnsh | 13 Aralık 2023 10:56

    :(((

BUNLARA DA BAKIN