Siirt'te Elektrik Faturası 64 Bin TL Gelen Esnaf İsyan Etti!

Artı Siirt Haber Ajansı olarak, ilimizin sorunlarını gündeme getirmeye devam ediyoruz.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO

Artı Siirt Haber Ajansı olarak, ilimizin sorunlarını gündeme getirmeye devam ediyoruz.

Siirt’te iş yerlerine gelen yüksek elektrik faturaları, esnafı çileden çıkardı. Geçen aya oranla yüzde 100’ü aşkın elektrik faturaları karşısında şok olan esnaflar, yetkililere dert yandı.

Siirt’teki iş yerlerine gelen elektrik faturalarını araştıran Artı Siirt ekibi, esnafın yüksek faturalar karşısında düşüncelerini yansıttı.

Bir iş yerine gelen 64 bin TL’lik elektrik faturası ise işletme müdürünü isyan ettirdi.

Bir kafe işletmecisi Perver Acar, yaptığı açıklamada, “Geçen ay elektrik faturası 28 bin liraydı bu ay ise 64 bin 157 lira olarak geldi. Siirt’te bu kadar baraj olmasına rağmen bu kadar yüksek elektrik faturası olması kimseyi tatmin etmiyor.

şletmemizde 50 personel çalışıyor, bu faturalar karşısında personel maaşlarını ödeme sıkıntısı çekeriz. Zamlardan haberimiz vardı biz de işletmemizde ışıkları açmayarak kısıtlamaya gitmeye çalıştık ama nafile. Ne yaparsak yapalım yüksek faturadan kaçamadık. Yetkililerin bu konuya el atmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

“Artık Son Demlerimizi Yaşıyoruz”

Çiğköfteci Fatih Sarıkaya da yaptığı konuşmada, “Yüksek gelen elektrik faturaları karşısında artık son demlerimizi yaşıyoruz. Geçen ay elektrik faturam 2 bin 442 lira geldi, bu ay ise tamamen aynı malzemeleri kullanmama rağmen 6 bin 564 lira geldi. Yazık, günah! Günlük 220 lira ben nasıl ödeyeceğim. Keşke esnaflığı bıraksam, gitsem başka yerde çalışsam daha karlıyım. Zamlar karşısında devam edebilirsek ederiz, edemezsek kapatacağız.” Dedi.

“Elektrik Faturasındaki Artış İş Yerimi Kapatmama Neden Olabilir”

Emir Yıldız, “Bu ay 22 bin 500 lira geldi. Geçen aya oranla yüzde 120’yi aşkın elektrik faturası geldi. Bu yüksek faturalar nedeniyle iş yerimi kapatabilirim. Nasıl geçineceğiz, nasıl bir ekonomik kriz, bir süreç karşısında olduğumuzu bilmiyoruz. Biz bu faturalar karşısında devlete ve mülk sahibine çalışıyoruz, bizim kazandığımız bir şey yok maalesef.” Dedi.

Esnaf Fırat Tunç ise geçen aya oranla çok yüksek gelen elektrik faturasının kendilerini çok zorladığını belirterek, yetkililerin konuya el atmasını istedi.

Rıdvan Alçı da son gelen zamlar karşısında ezildiklerini ve faturaları ödemekte zorluk çektiklerini ifade etti.

Helvacılar Çarşısında esnaf Fatih Süleyman Çavuşoğlu ise geçen aya oranlar yüzde 100’den fazla elektrik faturası geldiğini ve ödeme konusunda büyük sıkıntı çektiklerini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN