Siirt Güres Caddesi İçin Kurulan Özel Ekip Çalışmalara Başladı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu’nun talimatıyla Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi işbirliğiyle Güres Caddesinde yapılan çalışmalar kapsamında, cadde boyunca dikilecek olan ağaçlar için özel peyzaj ekibi caddede çalışmalarına başladı.

Yenileme çalışması kapsamında zarar gören ağaçların yerine, kentin iklimine ve toprağına uygun ağaçların getirileceğini belirten Proje sorumlusu Arslan Doğan, “Cadde boyunca ağaç sayımızı cadde boyunca 400’e kadar çıkaracağız.” Dedi.

Arslan Doğan

“Siirt iklimine uygun ağaç türlerini dikeceğiz” diyen Doğan sözlerine şunları ekledi:

“Hazreti Fakürüllah  (Güres) Caddesi’nin alt ve üst yapı projeleri tarafımızca yapıldı. Bu proje kapsamında mümkün olduğunca mevcut ağaçlarımızı korumaya çalıştık. Bununla birlikte yeni yeşil alanlarımıza Siirt iklimine uygun ağaç türlerini dikeceğiz. Proje öncesinde 300 küsur ağaç vardı cadde boyunca, bizde bunları tamamen korumayı amaçlamıştık ama alt yapı çalışması sırasında bazı ağaçlarımız zarar gördü fakat zarar gören ağaçların sayısından daha fazla ağaç dikimi için çalışmalarımızı başlattık.  Mevcut ağaçların üstüne çıkarak ağaç sayımızı cadde boyunca 400’e kadar çıkaracağız.”

Ekip içerisinde yer alan Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Bağ Yetiştirme ve Islah Anabilim Dalı Başkanı Tuba Uzun’da “Cadde peyzajında kullanılacak ağaçları özel olarak seçiyoruz” dedi.

Tuba Uzun

Siirt’e yakışır bir çalışma içerisinde bulunduklarını söyleyen Tuba Uzun sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Hazreti Fakürüllah  (Güres) Caddesi’nde bulunan ağaçlara ve dikilecek olan ağaçlara yönelik çalışmalarımıza başladık. Cadde peyzajında kullanılacak ağaçları özel olarak seçiyoruz. Siirt iklimine ve şartlarına uygun yetişecek ağaçları seçiyoruz.  Siirt’e yakışır bir çalışma içerisinde bulunuyoruz. Cadde’de bulunan dut ağaçlarına ilişkin yeni bir çalışmamız söz konusu. Meyve döneminde ciddi bir görüntü kirliliğine enden oluyor bizler ekip olarak bu görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak amacıyla apsik asit uygulaması yapacağız. Nisan ve Mayıs ayları içerisinde çiçeklenmenin başlamasıyla birlikte uygulayacağımız bu işlem ile birlikte ağaçta meyve veriminin önüne geçeceğiz ve böylelikle yere düşen dut meyvesinin kirliliğinin önüne geçmiş olacağız.”

Çalışmalar hakkında bilgi veren Siirt Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mehmet Özcan, proje kapsamında çalışmaların yüzde 80’inin bittiğinin müjdesini verdi.

Mehmet Özcan

Özcan, cadde boyunca ağaç ve yeşil alan sayılarının artırıldığını belirterek şunları söyledi:

“Hazreti Fakürüllah  (Güres) Caddesi’nde devam eden çalışmalarını yüzde 80 üzerinde tamamladık.  Caddemizde 400’e yakın bir ağaç bulunduracağız. Özel bir ekip kurduk şuanda onlarda incelemelerine devam ediyor. Ağaçlandırma çalışmamızın yanı sıra yeşil alan sayımızı da artırdık. İnşallah en kısa sürede tamamlayarak Siirtli vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN