Siirt Barosu Cumhurbaşkanı Kararının İptali İçin Yargıya Başvuracak!

Siirt Barosu, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Mal ve Hizmetlerde uygulanan KDV oranlarının artırılması kararının ipttali için yargıya başvuracağını duyurdu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt Barosu, yaptığı yazılı açıklamada, "Bu değişiklik; halihazırda günümüz ekonomik koşulları karşısında avukatın emeğini karşılamaktan uzak hale gelen Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi ile geçimini sağlamakta güçlük çeken avukatların gelirlerinin düşürülmesi anlamına gelmektedir." dedi.

Siirt Barosu yaptığı açıklamanın devamında ise şu ifadeleri kullandı:

"Siirt Barosu olarak gerek TBMM çatısı altındaki tüm siyasi partiler gerekse ilgili Bakanlıklar nezdinde avukatlık hizmetlerinden alınan KDV oranının düşürülmesi için birçok çalışma ve görüşme gerçekleştirmekte iken, 07.07.2023 tarihli Resmi Gazete'de Mal ve Hizmetlerde uygulanan KDV oranlarının artırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı yayımlanmıştır.

Bu değişiklik; halihazırda günümüz ekonomik koşulları karşısında avukatın emeğini karşılamaktan uzak hale gelen Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi ile geçimini sağlamakta güçlük çeken avukatların gelirlerinin düşürülmesi anlamına gelmektedir. Belirtilen nedenlerle, anılan kararın iptali için yargı yoluna başvuracağımızı meslektaşlarımıza ve tüm kamuoyuna duyururuz."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN