Meteoroloji'den Siirt için kuvvetli sağanak uyarısı

Meteoroloji yetkilileri, Van, Hakkâri, Şırnak, Diyarbakır, Siirt ve Batman çevrelerinde kuvvetli yağışların beklendiğini belirtiyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Meteoroloji yetkilileri, Van, Hakkâri, Şırnak, Diyarbakır, Siirt ve Batman çevrelerinde kuvvetli yağışların beklendiğini belirtiyor. Bu durumun sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara sebep olabileceği vurgulanıyor. Vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği ifade ediliyor.

Meteorolojiden yapılan açıklama;

????10 Nisan 2024 Çarşamba
☔Kuvvetli Yağışlara Dikkat!
⚠️Çığ Tehlikesi ve Kar Erimesine Dikkat!
????️Hava Sıcaklığı: İç ve batı kesimlerde 4-6 derece artacağı, doğu kesimlerde 2-4 derece azalacağı ve ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Van, Hakkâri, Şırnak, Diyarbakır, Siirt ve Batman çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek, sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, dolu yağışı, yağış anından kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteoroloji'den Siirt için kuvvetli sağanak uyarısı

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN