Memurlar için kira yardımı adımı

Büyükşehirlerde görev yapan kamu çalışanlarına kira yardımı verilmesi için kanun teklifi... Kamu görevlilerine ayda net 2 bin lira kira yardımı yapılması isteniyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, büyükşehirlerde görev yapan kamu çalışanlarına kira yardımı verilmesi için kanun teklifi hazırladı.

TBMM Başkanlığına sunulan teklife göre, büyükşehirlerdeki kamu görevlilerine ayda net 2 bin lira kira yardımı yapılması ve bu yardımın yılbaşında TÜİK tarafından açıklanan TÜFE'deki bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranında arttırılması isteniyor.

LOJMAN YOK, BARINACAK EV YOK

Sertel, büyükşehirlerde kiraların 3-5 kat arttığını vurguladı ve 30 büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde çalışan memur ve sözleşmeli personele aylık 2 bin TL kira yardımı yapılmasını istedi:

Büyük kentlere tayini çıkan memurlar çok büyük sıkıntı yaşıyor. Ev kiraları geçtiğimiz yıllara oranla yüzde 300'e kadar yükseldi ve devlet memurları İstanbul'a, Ankara'ya, İzmir'e, Adana'ya, Mersin'e Antalya'ya tayini çıktığı zaman ‘yandım' diye bağırıyor.

En düşük kira büyük kentlerde 7-8 bin liradan başlıyor ve memurların maaşları kiraya yetmiyor. Büyükşehirlerde görev yapan memurlar perişan halde. Çocukları ile geldikleri büyük kentlerde maaşlarının üçte ikisi kiraya gidiyor. Lojman yok, barınacak ev yok. En kötü koşullarda yaşasalar bile maaşlarının büyük kısmını kiraya yatırmak zorunda kalıyorlar. (Sözcü)

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN