Bölge

Bölge Haberleri

Batman'da Gazzeli şehitler anısına yüzlerce fidan toprakla buluşturuldu

Batman'da sivil toplum kuruluşlarının kadın kolları tarafından, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında şehit olan Gazzeli'ler anısına yüzlerce fidanı toprakla buluşturuldu.

Güneydoğu'nun sağlık üssü olan Dicle Üniversitesi Hastaneleri 2023'te 1 milyon 200 bin hastaya hizmet verdi

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ata Akıl, 2023 yılında yaklaşık 1 milyon 200 bin hastaya hizmet verdiklerini belirterek, 'Bölge hastanesi olduğumuzdan ötürü yaklaşık 9 ile hizmet veriyoruz. Bunun yanı sıra bölgenin en büyük hastanelerinden biriyiz' dedi.

Jandarma ekipleri suçlulara göz açtırmıyor

Gaziantep'te jandarma ekiplerince son iki haftada yapılan operasyonlarda çok sayıda suçtan aranan 152 şüpheli şahıs yakalandı. Adli mercilere sevk edilen şüphelilerin tamamı tutuklandı.

SANKO Sanat Galerisi'nde açılan karma sergi yoğun ilgi görüyor

SANKO Sanat Galerisi'nde 1 Aralık 2023'te açılan 'Cumhuriyetimizin 100'üncü Yılı 3. Gaziantep Karması Resim Sergisi' sanatseverlerden yoğun ilgi görüyor.

Yabancı şefler Gaziantep'te ete lezzet veren sırrın peşinde

Dünyanın birçok ülkesinden Gaziantep'e gelerek kebabın lezzet sırlarını keşfetmeye çalışan ünlü şefler ve gurmeler kenti mercek altına aldı. Ünlü Şef Tahir Tekin Öztan'dan ete lezzet veren sırları öğrenmeye çalışan yabancı şefler, Öztan'la birlikte mangal başına geçerek kebap hazırladı.

Ev kadınları boş zamanlarını rölyef yaparak değerlendiriyor

Şehitkamil Belediyesi, ev kadınlarının boş zamanlarını değerlendirmelerine imkan sağlamayı sürdürüyor. Şehitkamil Belediyesi Hanımlar Lokali Kağıt Rölyef Kursu'na katılan kadınlar, üç boyutlu kağıt rölyef sanatını öğreniyorlar.

75 yıldır kendini arayan adam

Batman'da yaşayan 75 yaşındaki İzzettin Bukar, 75 yıldır kimliksiz yaşıyor.

Adıyaman'da kentsel dönüşüm alanında ilk etap konutlarda sona gelindi

Adıyaman'da 2021 yılında 4 mahallede başlatılan ancak 6 Şubat depremi nedeniyle yapım süreci uzayan 'kentsel dönüşüm' alanındaki ilk etap konutlarda sona gelindi.

Fadıloğlu: '100. yıl coşkumuz devam ediyor'

Şehitkamil Belediyesi, 25 Aralık Geleneksel Kurtuluş Kupası Spor Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Geleneksel 3x3 Basketbol Kupası, parke üzerinde 100 farklı takımdan 388 basketbolcunun katılımıyla düzenlendi. Potanın geleceğinin buluştuğu organizasyonda dev adamların ve potanın perilerinin güzel oyunu, tribünleri dolduran sporseverlerden uzun süre alkış aldı.

Milletvekili Kurt'tan Adıyaman Üniversitesi bütçe açıklaması

AK Parti Adıyaman Milletvekili Doç. Dr. Resul Kurt, Adıyaman Üniversitesinin bütçesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Bilgen ANKA'da

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi, hekim kadrosuna uzman isimler katmaya devam ediyor. Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Ali Bilgen Gaziantep Özel ANKA Hastanesi kadrosuna katılarak, hasta kabulüne başladı.

GAİB, Şanlıurfa'da ihracatçı buluşması düzenledi

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri, Şanlıurfa'da faaliyet gösteren Birlik üyesi firmalara yönelik İhracatçı Buluşması düzenledi. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında gerçekleşen buluşma, GAİB Koordinatör Başkanı Fikret Kileci ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim'in açılış konuşmalarıyla başladı.

Gaziantep'te 22 yıl önce çalınan motosiklet bulundu

Gaziantep'in Araban ilçesinde 2001 yılında çalınan bir motosiklet, 22 yıl sonra emniyet güçleri tarafından ele geçirildi.

Van sınırında 3.7 büyüklüğünde deprem!

Son dakika gelişmesi... Van'ın Başkale ilçesine 8.57 kilometre mesafede 3.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Gaziantep Adliyesinde rüşvet operasyonu: 1 tutuklama

Gaziantep Adliyesinde görevli katip A.Y. rüşvet aldığı iddiasıyla gözaltına alındı. Savcılıktaki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen A.Y. adliye binasının birinci katından atlayarak kaçmaya çalışırken, yakalanarak tutuklandı.

Gazikültür, Gazi şehrin her bir ilçesinde kurtuluş panelleri düzenliyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazikültür A.Ş., Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Uluslararası Kültür ve Dil Araştırmaları iş birliğinde şehir merkezi ve çevre ilçelerde 'Kurtuluş Panelleri' düzenlenecek.

Alzheimer hastaları üretilen cihazla takip edilebilecek

Adıyaman Belediyesi tarafından alzheimer hastaları ve down sendromlu kişiler kaybolma risklerine karşı giyilebilir teknoloji sayesinde aileleri tarafından takip edebilme projesi hayata geçirilerek bir ilke daha imza atıldı.

Gazi yarı maratonu, 7'den 70'e beğeni topladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Gaziantep Valiliği iş birliğinde Antep Savunması'nda şehit olan 6 bin 317 kahramanın hatırasını yaşatmak için bu yıl 5'incisi düzenlenen Gazi maratonları arasında yer alan Gazi Yarı Maratonu,Yarı Maratonu ve Halk Yürüyüşü, katılımcılardan tam puan aldı.

TEMA Vakfı gönüllüleri Adıyaman için bir araya geldi

Tema Vakfı Adıyaman İl Temsilciliği öncülüğünde bir araya gelen gönüllüler yeni dönem çalışmaları ile ilgili planlama yapmak üzere bir araya geldi.