Bölge

Bölge Haberleri

Jandarma, olaylarında yüzde 98'ini aydınlattı

Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, 2023 yılı içerinde meydana gelen asayiş olaylarının yüzde 98'ini aydınlattığı açıklandı.

Yedi Başak, Suriye'deki depremzedelere yeni bir başlangıç sunuyor

Suriye'deki depremlerin neden olduğu zorlu şartlar altında yaşam mücadelesi veren ailelere destek olmak hedefiyle başlatılan projenin açılış töreni gerçekleşti. Deprem, binlerce aileyi evsiz bırakırken, yardım eli uzanan kuruluşlar arasında öne çıkan Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, Helping Hand iş birliğiyle Suriye'de hayata geçirdiği köy projesi ile depremzedelere umut oldu.

GTB'den çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantısı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ve Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GİZ) iş birliğinde yürütülen proje kapsamında, çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Rumi Dreams, gazi şehirde

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Refik Anadol'un projesi 'Rumi Dreams' düzenlenen açılış programıyla Gazi şehirlilerin ziyaretine açıldı.

Fadıloğlu, tarihi aydınlatan 37. ve 38. eseri tanıttı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İki Fransız Komutanın Gözüyle Kuşatmadan Savunmaya Ayıntap Harbi isimli eserin 2 farklı kitabını basın toplantısında tanıttı.

Bağlar'da yeni spor tesisi için çalışmalar devam ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bağlar ilçesinde bin kişilik yeni spor tesisi yapmak için çalışmalara devam ediyor.

Sığırcık kuşlarının gökyüzündeki dansı hayran bıraktı

Gaziantep'in Nizip ilçesinde sığırcık kuşlarının gökyüzündeki dansı görsel şölen oluşturdu.

Enkazdan onlarca canı kurtaran kahramanların Adıyaman'a geliş görüntüleri ortaya çıktı

6 Şubat depreminde enkaz altında kalan vatandaşları kurtarmak için Adıyaman'a gelen 'kahramanların' kente geliş anlarına ait görüntüler ortaya çıktı.

Darp edilerek öldürülen şahsın davasında tahliye kararı

Gaziantep'te 2021 yılında ormanlık alanda taş ve sopalarla feci biçimde darp edildikten evinin önüne bırakılan ve daha sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Vakıf Ertürk'ün öldürülmesine ilişkin 7. duruşma görüldü. Duruşmada 4 sanıktan Erkan Keklik hakkında tahliye kararı çıkarken diğer 3 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında motosiklet sürücüsü ağır yaralandı.

Rüşvet aldığı iddia edilen katibin ifadesi ortaya çıktı

Gaziantep Adliyesinde katip olarak çalışan ve adliye kafeteryasında meydana geldiği iddia edilen rüşvet olayıyla ilgili tutuklanan A.Y.'nın ifadesi ortaya çıktı. Rüşvet aldığı iddia edilen katip A.Y., 'Avukatın yanında gördüğüm şahıslar yanıma gelerek görüşmek istedi, ben de kabul ettim. Görüşme sırasında 'dosyanın bir an önce sonuçlanması lazım' diyerek avucumun içine bir şey tutuşturuldu. Sonrasında da sivil polisler beni yakalayınca elime tutuşturulanın para olduğunu anladım ifadelerini kullandı.

Tarihi Sevek mesire alanı fotoğraf severler için doğal stüdyo oluyor

Batman'ın Sason ilçesinde bulunan Sevek mesire alanında tarihi çınar ağaçlarından dökülen kurumuş yapraklar, fotoğraf çektirmek isteyenlere adeta doğal stüdyo alanı oluşturuyor.

DEPSAŞ'tan faturasını ödemeyen abonelere önemli uyarı

Hizmet verdiği altı ilde, tarımsal sulama kaynaklı ödeme sorunlarıyla mücadele eden DEPSAŞ Enerji, abonelerini borçlarını zamanında ödemeleri konusunda son kez uyardı. Şirket, 2024 yılında borçlu abonelere enerji verilmeyeceğini bildirdi.

Batman Valiliği uyardı: Patlama sesine dikkat

Batman Valiliği, 20 Aralık'ta yapılacak uçaksavar atışları nedeniyle, çıkabilecek yüksek patlama sesine ilişkin paniğe kapılmasın uyarısında bulunuldu.

Diyarbakır'da bakım için sanayiye götürülen araç hurdaya döndü

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde bakım için sanayi sitesine bırakılan otomobil, benzin ve elektrik kaçağından dolayı alev aldı. Kullanılamaz hale gelen otomobil, itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Diyarbakır'da 6 DEAŞ üyesi yakalandı

Diyarbakır'da Jandarma ve MİT koordinesinde yürütüle operasyonda DEAŞ üyesi 6 şüpheli yakalandı.

Bağ evinden hırsızlık yapan 4 şahıs tutuklandı

Gaziantep'te bağ evinden hırsızlık yaptığı belirlenen 4 şüpheli jandarma ekiplerince yakalandı. Adli mercilere sevk edilen şüpheliler tutuklanırken, çalınan malzemeler ise sahibine teslim edildi.

Mahalle muhtarları ve basın mensuplarına deprem alanı gezdirildi

Adıyaman Valisi Osman Varol, mahalle muhtarları ve basın mensuplarına kalıcı deprem konutlarının bulunduğu alanları gezdirerek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bağlar'da görüntü kirliliği ve bakım ihtiyacı olan ağaçlar budandı

Diyarbakır'da Bağlar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçede görüntü kirliliği ve bakım ihtiyacı duyulan ağaçları budadı.