Evlilik kredisinin şartları ve merak edilen tüm detaylar | Yaş sınırı kaç? kimler alabilir? Ne kadar para veriyorlar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından açıklanan ve yeni evlenecek olanlara verilecek kredinin ayrıntıları açıklandı. Faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz evlilik kredisini içeren 'Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi' kapsamı nedir? Evlilik kredisi başvurusun şartları nelerdir? Evlilik kredisine nasıl başvurulur? 150 bin TL'lik evlilik kredisinin tüm ayrıntılarını sizler için derledik…

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Son yıllarda artan enflasyon ile toplumun her kesiminde büyük krizler yaşanıyorken özellikle evlenecek olan çiftler bu sorunu daha fazla yaşıyor. Bu kapsamda evlenecek olan çiftlerin elini rahatlatacak evlilik kredisi, “Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi” meclise sunuldu. Peki, evlilik kredisinin şartları nelerdir? Evlilik kredisine başvuru nasıl yapılır?

EVLİLİK KREDİSİ KİMLERE VERİLECEK?

Evlilik kredisi öncelikle pilot bölge olarak deprem bölgesindeki vatandaşlara verilecek. Bu kapsamda AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta “İlk evlilikler önceliğimiz ama deprem bölgesiyle başlıyoruz pilot iller olarak. Belki genç bir kardeşimiz eşini kaybetmiş olabilir, ikinci bir evlilik olabilir, o yüzden şartların çok net olmayacağını, proje kapsamında ilin, bölgenin ihtiyaçlarına oradaki gençlerin durumuna göre değişiklik arz edebileceğini söyleyebilirim. O yüzden deprem bölgesi için ikinci evlilikler de söz konusu olabilir, kabul edilebilir. Şartlar tamamıyla ilin ve bölgenin ihtiyaçlarına ve oradaki projenin şartlarına uygun olacak şekilde değiştirilebilir, güncellenebilir, sınırlar geliştirilebilirler.” açıklamasında bulundu.

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile ve gençlik fonu başvurularının 15 Şubat 2024’ten itibaren alınacağını duyuran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Programdan yararlanmak isteyenlerin Bakanlığımızın evlilik öncesi sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanmaları ve evlenmelerinin ardından sunulacak eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmeleri gerekiyor.” ifadesinde bulundu.
Faizsiz, 2 yıl geri ödemesiz ve 48 ay vadeli 150 bin TL’lik hacme sahip olan aile ve gençlik fonuna başvurmak için bakanlık tarafından verilen ve evlilik öncesinde alınması gereken eğitim-danışmanlık hizmetinden yararlanmaları; ayrıca evlilik sonrasında da bu eğitimden istifade edileceğinin taahhüdü gerekiyor.

– Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

– Deprem bölgesi dahilindeki “Adana, Malatya, Kahramanmaraş, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Şanlıurfa, Osmaniye, Gaziantep, Hatay” dışında taşınmaz sahibi veya taşınmaz mülkün ortağı olmamak.

– Evlenecek olan çiftlerin gelir ortalaması ile son aya ait gelirler toplamının 2 asgari ücretten fazla olmaması.

– Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen, evlilik öncesi ve sonrasında eğitim-danışmanlık hizmetlerinden faydalanılmanın taahhüt edilmesi.

– Resmi nikah tarihine en az 2, en fazla 6 kalmış olması.

– Uyuşturucu ve uyarıcı madde bulundurup satın almak ya da madde kullanma, devlet güvenliğine ve anayasal düzene karşı işlenmiş, cinsel dokunulmazlığa karşı işlenmiş suçlardan kesinleşmiş mahkumiyet kararının olmaması gerekir.

EVLİLİK KREDİSİNİN BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Evlilik kredisi olarak da adlandırılan aile ve gençlik fonu başvuruları 15 Şubat 2024 tarihinde başlayacak.

EVLİLİK KREDİSİNİN BAŞVURULARI NEREDEN YAPILACAK?

Aile ve gençlik fonu başvuruları gayet kolay ve hızlı şekilde e-devlet uygulaması ya da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının web sitesinden yapılabilecek.

EVLİLİK KREDİSİNDE YAŞ SINIRI VAR MI?

Faizsiz, 2 yıl geri ödemesiz ve 48 ay vadeli 150 bin TL’lik aile ve gençlik fonu için yaş aralığı 18-29’dur. Bunun yanında 30 yaşından gün almamış olmak gerekir.

EVLİLİK KREDİSİNİN ÖDEME PLANI NEDİR?

150 bin TL’lik hacme sahip olan aile ve gençlik fonunun geri ödenmesi 2 yıl sonra başlamak suretiyle 48 aylık bir vadeye sahiptir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN