Bayramda hava durumu nasıl olacak? Plan yapanlar bu habere dikkat!

Ramazan Bayramı heyecanı tüm yurdu şimdiden sardı. Bayram tatilinde plan yapacak olan vatandaşlar, bayramda hava durumu nasıl olacak araştırıyor. İstanbul hava durumu, Ankara hava durumu ve diğer bölgelerimizdeki hava durumu tek tek sorgulanıyor. İşte Ramazan Bayramı hava durumu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Ramazan Bayramı öncesinde hava durumu merak ediliyor. Vatandaşlar, bayramda hava durumu nasıl olacak bu sorunun yanıtını öğrenmek istiyor. 
Bayramda hava durumu nasıl olacak? Plan yapanlar bu habere dikkat!

İSTANBUL HAVA DURUMU 
Bayramda hava durumu nasıl olacak? Plan yapanlar bu habere dikkat!

ANKARA HAVA DURUMU

BAYRAMDA HAVA DURUMU NASIL OLACAK?
Hava sıcaklığının güneydoğu kesimlerde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde ise mevsim normallerinin 1 ila 3 derece üzerinde seyredeceği beklenmektedir

Ege’de İzmir bayram tatilini neredeyse tamamen güneşli geçirecek, günün erken saatleri 12°C olan sıcaklık, gündüz İzmir’de, Aydın’da 22°C’ye yükselecek. Aydın, Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ ve Trakya geneli benzer şekilde bayram tatilini az bulutlu ve güneşli havada geçirirken, Güney Ege’de ve Akdeniz’de haftaya bahar yağmurları görülebilir.

Yağışın güneydoğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında gerçekleşeceği öngörülmektedir.
"AKDENİZ'DE 2 GÜN YAĞMUR VAR"
Muğla-Bodrum arasında daha az olmak üzere güneyde 10-11 Nisan tarihleri yağmur ihtimali var. Yağışlar Antalya-Mersin arasında gelecek hafta 1.5-2 gün aralıklarla sürebilir. Fakat bu duruma “Antalya bayramı yağmurlu geçirecek” demeyelim, sadece 2 gün içinde toplam 3-4 saat yağmur yağabilir. Konya-Isparta çevresi de haftaya salı ve çarşamba bir miktar ıslanabilir. Bayramda İzmir-Çanakkale hattı, Antalya-Mersin hattından daha sıcak olacak görünüyor.

"DEPREM BÖLGESİNDE SAĞANAK BEKLENİYOR"
Güneydoğu Anadolu ve aslında deprem bölgemiz, bayramın 3 gününü yağışlı geçirebilir. Şimdiki tahmini güncelleyeceğiz fakat mevcut duruma göre Kahramanmaraş- Adıyaman-Mardin-Şırnak-Gaziantep çevresi 9-10-11-12 Nisan tarihlerinde 4 gün aralıklarla yağmurlu görünüyor.

"GÜNEYDOĞU'DA DA 2 GÜN SAĞANAK GÖRÜNÜYOR"
Güneydoğu’da zaman zaman kuvvetli gök gürültülü yağış, hayatı ve sosyal faaliyetleri olumsuz etkileyebilir. Özellikle 10-11 Nisan tarihlerinde beklenen yağışları yakından takip etmeli. Bu kesimlerde bayramın hava sıcaklıkları 15 ila 19°C arasında değişecek, sert bir soğuk yok ama yağmur da kendini hep hatırlatacak görünüyor.

"KARADENİZ YAYLALARINA KAR YAĞABİLİR"
Cuma akşamı Doğu Karadeniz tarafında yaylalara, yüksek kesimlere kar yağma ihtimali yüksek. Gümüşhane-Anzer-İspir-Artvin arasında kış lastiği olmadan yolculuk yapmamakta fayda var. Cuma gecesi ayrıca Erzincan-Malatya-Kahramanmaraş üstünden geçmesi beklenen gök gürültülü yağışa da dikkat etmekte yarar var."

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN