AK Parti Siirt Eski Milletvekili Yasin Aktay'dan Çarpıcı Açıklamalar

AK Parti Siirt eski milletvekili ve Cumhurbaşkanı eski danışmanı Yasin Aktay, AK Parti'nin seçimlerde aldığı kötü sonuçların ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Ülke TV’nin canlı yayın konuğu olan Aktay, “Bugünün dünyası AK Parti’nin kurulduğu 2001 dünyası değil.” Dedi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Artı Siirt (@artisiirt)'in paylaştığı bir gönderi

“AK Parti’nin kendi felsefesine sahip çıkması lazım. Kendi davasına sahip çıkması lazım.” Diyen Aktay, “Dünya AK Parti’nin kurulduğu dünya değil. AK Parti’nin kurulduğu dönemdeki dünya değil, demin Yusuf hoca söyledi bunu. Hakikatten çok doğru bir şey. Bugünün dünyası AK Parti’nin kurulduğu 2001 dünyası değil. Bugün ki dünya bambaşka bir dünya. Burada AK Parti’nin kendi felsefesine sahip çıkması lazım. Kendi davasına sahip çıkması lazım. Bir davası var evet, değişmeyen bir davası var, AK Parti muhafazakâr demokrat partidir. O muhafazakâr demokrat çizgiden şuan çok çok fazla yalpalanmış durumda şuan. Temel bazlı konularda, insan hakları meselesinde, insan hakları meselesinde, adalet meselesinde.” İfadelerini kullandu.

Murat Kurum’un seçim sürecinde yaptığı konuşmaların çok talihsiz olduğunu söyleyen Aktay, “AK Parti’yi AK Parti yapan temel bir takım felsefeler vardı. Kemalizm konusunda, Türkiye’yi bu noktaya getiren cumhuriyet Halk Partisi’nin bütün mukaddesatına sürekli olarak reveranslar yapan bir duruma geldi. Sayın Kurum’un parti eleştiri öz eleştiri noktasında kakıp da son gece yaptığı konuşma bence çok talihsiz konuşma bence.  

Cumhuriyet halk partisi o bağlardan kurtulmaya çalışıyor,  Cumhuriyet Halk Parti’sinde genel olarak Türkiye’de oluşturan statükoyu oluşturan bir zihniyet vardır, o zihniyete o kadar rüşvet vermek zorunda değilsiniz. Sürekli olarak ona iltifatta bulunmakz orunda değilsiniz. Zaten o zihniyet bizi bu hale getirmiştir. AK Parti ne yaptıysa o zihniyetten kurtulduğu için yaptı, memleketi o zihniyetten kurtardığı için yaptı. Kürt meselesini de oluşturan o, Türkiye’deki layikliği problemini de oluşturan o zihniyetti, Türkiye'de devleti halkıyla kavgalı hale getiren şey oydu. Çağdaş uygarlık dedikleri zaman gerçekten de böyle bir dünyanın çağdaş uygarlığına bahsedildiğini mi zannediyorsunuz. Hayır, Türkiye’yi batı taklitçisi bir çerçeveye oturtacaklardı ve oradan yürüyeceklerdi.” Şeklinde konuştu.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN