Siirt'te Kadar Uzanan Bitlis Deresi İçin, Belediye Başkanından Çağrı!

Kirliliği ile sürekli gündeme gelen ve Siirt'in Baykan ilçesine kadar uzanan Bitlis deresi ile ilgili, Bitlis Belediye başkanı Nesrullah Tanğlay vatandaşlara çağrıda bulundu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Büyük bir bölümü önemli piknik ve mesire alanı üzerine bulunan ve vatandaşlar tarafından atılan çeşitli atık maddeler nedeniyle ziyaretçilerini hüsrana uğratan Bitlis Deresinin temiz tutulması için belirten Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, vatandaşlara çağrıda bulundu.

Şehir merkezinde bulunan dereler üzerinde daha önceden ıslahı yapılan alanlarda biriken çeşitli atık, çöp, organik ve inorganik maddeler, Bitlis Belediyesi’ne bağlı Temizlik İşleri Müdürlüğü Ekipleri tarafından temizlenmeye başladı. 

Derelerde koku ve çevre kirliliği oluşmaması için çalışmalara devam ettiklerini belirten Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay derenin temiz tutulmasına ilişkin çağrıda bulundu.

Tanğlay, açıklamasında şunları kaydetti; “Yaz  sezonunun gelmesiyle birlikte kötü koku ve görüntüyü engellemek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mesai arkadaşlarımız dere içine girerek temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Ardından çöp gibi vb. maddelerde saha ekiplerimiz tarafından temizleniyor. Hem vatandaşlarımızın memnuniyeti hem de temiz bir dere yatağı için mesai harcıyoruz. 

“En güzel temizlik yöntemi kirletmemektir”

Bazı dereleri yılda 3-4 defa temizliyoruz. Maalesef bazı vatandaşlarımız dere yataklarına evde kullanılmayan eşyaları, ağaç dallarını ve atık malzemeleri atıyor. Bizler şikayet üzerine veya tarafımızdan tespit edilmesi halinde duruma hızlı müdahale ederek bu malzemenin bertaraf edilmesini sağlıyoruz. Aksi takdirde bu malzemeler yağışlarda menfez yapılarının ağızlarını tıkıyor. Su geçemediği için de taşkınlara sebep oluyor.” Siz değerli Bitlislilerden destek isteyerek “Derelerin temizlenmesi tek başına yeterli değildir. En güzel temizlik yöntemi kirletmemektir. Lütfen yaşanılabilir temiz bir Bitlis için çevremizi temiz tutalım” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN