Yeni Yılda Emeklilerin Hepsine Ücretsiz Olacak: 81 İlin Tamamında Geçerli

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2023 yılının sonlarına doğru vatandaşların karşı karşıya kaldığı sağlık sorunlarına tedbir amaçlı hayata geçirdiği uygulamayı 2024 yılında da sürdürecek. Emekliler, Türkiye'nin tamamında uygulamadan ücretsiz olarak yararlanacak.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

İleri yaşlı emeklilerin sık sık maruz kaldığı sağlık sorunlarına çözüm olması amacıyla geçtiğimiz yıl hayata geçirilen ve Türkiye'nin tamamında emekliler için ücretsiz şekilde uygulanmaya başlanan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) uygulaması, yeni yılda da aynı şartlar altında devam edecek.

2023 yılında TBMM'de kabul edilen EYT düzenlemesiyle birlikte Türkiye'deki emekli sayısı 15 milyonu aşarken, hükümet emeklilerin artan sayısına rağmen bütçede ayrılan payı yükseltmemeyi tercihe etti.

Bu durumun sonucunda milyonlarca emekli sefalet maaşında eşitlenirken, emeklilerin aldıkları maaş ile oldukça pahalı olan birçok sosyal faaliyetten yararlanması imkansız hale getirildi. Bu durumun önüne geçmek isteyen Sosyal Güvenlik Bakanlığı (SGK) ileri yaşlı emeklilerin sıklıkla yararlanabilmesi için yeni bir uygulamayı hayata geçirdi.

EMEKLİLERE 6 AY SÜREYLE ÜCRETSİZ VERİLECEK

Yeni Yılda Emeklilerin Hepsine Ücretsiz Olacak: 81 İlin Tamamında Geçerli

Özellikle ileri yaşlı emekli vatandaşların talepleri sonucunda harekete geçen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), sağlık sistemlerinde yeni bir değişikliğe giderek 81 ilde uygulanacak ve emekliler için ücretsiz şekilde sunulacak uygulama için düğmeye bastı.

Özellikle fizik tedavi gibi pahalı tedavi türlerinde yaşanan talep yoğunluğuna alternatif oluşturması adına kaplıca tedavileri Genel Sağlık Sigortası (GSS) sistemine dahil edildi. Bu değişiklikle birlikte SSK, Bağ-Kur ya da Emekli Sandığı olması fark etmeksizin tüm emekli vatandaşlar, Türkiye'nin 81 ilinde kaplıca hizmetinden parasız şekilde faydalanabilecek.

BAŞVURU İÇİN GEREKENLER OLDUKÇA BASİT

Alınan karar sonrası kaplıca tesislerinde yoğun ilgi yaşanabileceğini düşünen yetkililer, hizmetin eksiksiz şekilde yürütülebilmesi amacıyla uygulamayı şarta bağladı. Tüm ödemeleri SGK tarafından karşılanacak uygulamadan yararlanabilmeniz içinse yapmanız gereken şey ise oldukça basit...

Herhangi bir sağlık kurumundan en az bir fiziksel tıp ve rehabilitasyon ya da tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji uzmanı hekim tarafından sağlık kurulu raporu almak, kaplıca hizmetinden faydalanabilmek için yeterli olacak.

Üstelin hizmete sunulan uygulama, ileri yaşlı emeklilerin de yararlanacağı düşünülerek refakatçileri de kapsayacak şekilde hayata geçirilecek.

YOL PARASI VE TÜM GİDERLERİ SGK KARŞILAYACAK

Alınacak sağlık raporu doğrultusunda başvuru yapan emekli vatandaşlar, uygun bulunmaları halinde söz konusu kaplıcadan 6 ay boyunca ücretsiz şekilde yararlanabilecek. 6 ayın sonunda ise tedavinin devam edip etmediği doğrultusunda yeni bir rapor ihtiyacı ortaya çıkacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), uygulamadan herhangi bir ücret almayacağı gibi, yerleşim yerlerine uzak bölgelerde bulunan vatandaşların da söz konusu uygulamadan istifade edebilmesini kolaylaştırmak amacıyla yol masraflarını karşılayacak.

Emekli vatandaşlar, kendileri ve refakatçileri için harcama yaptıkları yol tutarlarını kesintisiz olarak SGK'dan temin edebilecek.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN