Tapuda yeni dönem başlıyor! Artık notere gitmenize gerek yok

Tapu devirlerinde yıllardır süregelen o şart kaldırıldı. Tapuda yeni bir dönem başlıyor! Yıllardır devam eden düzenlemeyle noter sıralarında beklenirken artık notere gitmenize gerek yok! Kendi aranızda halledebileceksiniz.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Tapuda yeni bir dönem başlıyor! Yıllardır devam eden düzenlemeyle noter sıralarında beklenirken artık notere gitmenize gerek yok! Kendi aranızda halledebileceksiniz.

Yıllardır atalardan kalan mirasları kardeşler arasında anlaşmazlık çıkmadan bölüşmeye çalışırken devam eden yorucu prosedürler vardı. Ancak yeni kararla bu prosedürler ortadan kalkıyor. Yeni açıklamaya göre artık kardeşler arasında halledebilecek.

NOTER ARACILIĞIYLA YAPILMAYACAK

Tapu devri işlemleri üzerinde önemli bir değişiklik yaşandı. Artık kardeşler arasında yapılan tapu devir işlemlerinde noter aracılığıyla yapılma zorunluluğu kaldırıldı. Bu değişiklik, tapu işlemlerini daha hızlı ve kolay hale getirecek.

Yıllardır uygulanan eski düzenlemeye göre, kardeşler arasında mirasa konu olan taşınmazın devri için noter onaylı bir sözleşme gerekiyordu. Ancak yapılan yeni düzenleme ile hisseli tapu devri için noter onayı şartı ortadan kaldırıldı.

TÜM KARDEŞLERİN HAZIR BULUNMASI YETERLİ OLACAK

Artık kardeşler arasında tapu devri işlemleri için iki taraf arasında yazılı bir sözleşme yapılması ve sözleşmenin imzalanması esnasında hisse sahibi tüm kardeşlerin hazır bulunması yeterli olacak. Bu kararın amacı, milyonlarca vatandaşın aile büyüklerinden kalan tapuları kardeşler arasında paylaşım sürecini kolaylaştırmak.

Hisseli tapuların satışı için hisse sahiplerinin ortak karar alması ve tapu işlemlerinde hazır bulunması gerekiyor. Taraflar, isterlerse tapu devir işlemlerini avukatları aracılığıyla da yürütebilirler. Ancak hisseli tapu alırken, Tapu Sicil Müdürlüğü ve noter işlemlerinin eksiksiz şekilde tamamlanması ve satışa konu taşınmazın kesin ve net bir şekilde belirlenmesi önem arz ediyor.

Kaynak: KARAR

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN