Siirt'e Bahar İlçelere Kış Geldi

Siirt'in Gökçebağ Beldesinde, ağaçlar çiçek açtı tarlalar filizlendi çevre ilçeler Tillo, Pervari, Eruh ve Şirvan'da ise kış çilesi sürüyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Yer yer 10 ile 20 santimetreye kadar ulaşan kar kalınlığı hayatı olumsuz etkilerken, Siirt İl Özel İdare Ekipleri de ulaşımın aksamaması için yol açma çalışmaları yürütmekte. 

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Gökçebağ Beldesinde, tarlalar filizlendi ve doğaya yeşil tonlar hakim oldu. Beldenin tahmini 30 kilometre uzaklıktaki Pervari, Eruh ve Şirvan ilçelerinde ise kışın zorlu koşulları sürüyor. Yer yer 10 ile 20 santimetreye kadar ulaşan kar kalınlığı hayatı olumsuz etkilerken, Pervari ilçesinde yağan kar bazı köy yollarını da kapattı.

Pervari’de yoğun kar yağışından dolayı köy yolları ulaşıma kapanırken Siirt İl Özel İdare Ekipleri de ulaşımı sağlamak amacıyla yoğun bir çalışma yürütmekte. 

Siirt’in Gökçebağ Beldesi’nde ise havanın çok güzel olduğu gözlemlenirken,  beldeye adeta bahar gelmiş. Beldenin etrafı yeşillendi, tarlalardaki hububat filizlendi. Artık yavaş yavaş çiçekler açıyor.

 

 

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN