Milli Eğitim Atamalarında Branş Önceliği Getirildi

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarındaki yönetici seçme ve görevlendirme süreçlerinde önemli bir değişiklik yapıldı. Buna göre, daha önce yöneticilik yapmış ve öğretmen olarak görevde bulunanlar, yapılan duyuru üzerine yeniden görevlendirilmek üzere başvurabilecekler. Başvurular, en az bir yıl yöneticilik yapmış olma şartıyla, daha önce görev yaptığı yöneticilik veya daha alt düzeydeki yöneticilik görevleri için yapılacak.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarındaki yönetici seçme ve görevlendirme süreçlerinde önemli bir değişiklik yapıldı. Buna göre, daha önce yöneticilik yapmış ve öğretmen olarak görevde bulunanlar, yapılan duyuru üzerine yeniden görevlendirilmek üzere başvurabilecekler. Başvurular, en az bir yıl yöneticilik yapmış olma şartıyla, daha önce görev yaptığı yöneticilik veya daha alt düzeydeki yöneticilik görevleri için yapılacak.

Müdür atamalarında ise branş önceliği getirildi. Anaokulu, ilkokul ve imam hatip ortaokullarına müdür görevlendirmelerinde okul öncesi, sınıf öğretmenliği ile din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerine öncelik tanınacak. İmam hatip liselerine din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinden, imam hatip ortaokullarına ise imam hatip lisesi meslek dersleri öğretmenlerinden müdür olarak atanabilecek.

Ayrıca, müdür yardımcısı görevlendirmelerinde kadın önceliği ve alan önceliği ayrı ayrı değerlendirilecek. Özel eğitim öğretmenleri, özel eğitim normu bulunan eğitim kurumlarına yönetici olarak görevlendirilecek.

Yönetici görevlendirme başvuru sıralaması, "yeniden görevlendirme", "ilk defa görevlendirme" ve "yöneticilikten ayrılanların yeniden görevlendirilmesi" şeklinde belirlendi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN