HDP SİİRT MİLLETVEKİLİ BEŞTAŞ: ' DİYARBAKIR ANNELERİNİN BAŞIMIZ ÜSTÜNDE YERİ VAR'

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Belediyesi tarafından Vatandaşlara yönelik dayanışma yemeği düzenledi

Siirt’te bir düğün salonunda düzenlenen dayanışma yemeğine HDP Siirt Milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Sıddık Taş HDP, DBP İl ve İlçe Eş Başkanları, Siirt Belediyesi Eş Başkanları Berivan Helen Işık ve Peyman Dara Turhan ve çok sayıda partili katıldı.

Program Siirt Belediyesinin çalışmalarını anlatan sinevizyon gösterimi ile başladı.

Yemekten önce konuşan Eş Başkanlar Berivan Helen Işık ve Payman Dara Turhan, 8 aylık kısa bir sürede vatandaşa yönelik hizmetlerini anlattı.

Eş Başkanlar, daha güzel bir Siirt için çalıştıklarını ve bu doğrultuda Siirt halkına her zaman hizmet vereceklerini söyledi.

Ardından HDP Siirt Milletvekilleri Sıddık Taş Ve Meral Danış Beştaş söz alarak vatandaşlara hitap etti.

Sıddık Taş, vatandaşlara kendileri ile birlikte olduklarından dolayı teşekkür etti.

Zor bir süreçten geçtiklerini belirten Taş, “Gittiğimiz her yerde diyoruz ki AKP hükümeti her fırsatta Kürt halkına saldırıyor, Kürt halkının kazanımlarına saldırıyor. Ne kadar bir kazanım elde etse bu kazanımlara bir saldırı oluyor ve bu kazanımların hepsi boşa çıkarılmak isteniyor.” şeklinde konuştu.

Taş, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Kazandığımız belediyelere atanan kayyumlar karşısında irademizin seçilmişlerimizin arkasında durmamız lazım. 28 belediyemize şuana kadar kayyum atanmış durumda. Seçimle sandıkla başaramadıklarını, bugün zorla sözde yargı ile polisleri ile kayyum atayarak gasp ediyorlar.”

Taş’ın ardından söz alan Meral Danış Beştaş ise Diyarbakır’da parti binaları önünde oturan annelerinin, “Cumartesi Anneleri” ile bir olduğunu ifade etti.

Parti binalarının önünde oturan annelerin başlarının üstünden yerlerinin olduğunu belirten Beştaş, “Şu anda Diyarbakır’da parti binamızın önünde anneler oturuyorlar. Tabi o anneler bizim annelerimiz bizim başımızın üstünde yerleri var ama bunun nasıl örgütlendiğini de gayet iyi biliyoruz. Biz barış politikası yürüten bir partiyiz. Onlar ise savaş politikası ile yürüyorlar biz o annelerin de, cumartesi annelerinde, Barış annelerinin de Türkiye’de yaşayan bütün annelerin evlatlarına kavuşmaları barış politikası ile mümkündür diyoruz. Bir yandan o anneleri sahiplendim diyen iktidar diğer yandan bütün Kürdistan’da il il ailelerimize ulaşarak partinin önüne gelmeleri için bir çaba içerisindeler. Bunu duyuyoruz bunu Diyarbakır’da, Mardin, Şırnak’ta duyuyoruz. Aileler bizleri, il örgütlerimizi arayarak bizlere bildiriyorlar. Ama çok büyük bir mutlulukla ve gururla söylemeliyim ki aileler onların amacını çok iyi biliyorlar ve gitmiyorlar. Biliyorlar ki savaş politikası yürüten bir hükümet annelerin duyguları ile ilgilenmez aslında. Bunu kendine sadece kendine propaganda yapıyor. Bu nedenle biz sizlerle başımız dik durumdayız. Sizlerde gurur duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

En son söz alan HDP Siirt İl Eş Başkanı Serdar Batur, yapılan tüm baskılara, gözaltılara, tutuklamalara rağmen mücadelelerine devam edeceklerini, seçilmiş olan milletvekillerini ve belediye başkanlarını görevden alabilecek tek yetkinin kendilerini seçen halkın olduğunu belirtti.

Program daha sonra verilen yemeğin ardından sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN