Genel

Genel Haberleri

İlan Resmi Gazete'de yayınlandı! Sağlık Bakanlığı 27 bin sözleşmeli personel alacak

Resmi Gazete'de yer verilen ilana göre Sağlık Bakanlığı 15 bini hemşire, 2 bini ebe olmak üzere 27 bin personel alacak.

MTV 4 kez mi alınacak? Resmi açıklama yapıldı

31 Mart yerel seçimi sonrası ekonomide ortaya çıkacak tablo merak edilirken geçen yıl deprem gerekçesiyle iki kez alınan Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin 2024'te de iki kez tahsil edileceğine dönük iddialar tekrar ortaya çıktı. İddianın yayılması üzerine Dezenformasyonla Mücadele Merkezi yalanlamada bulunarak Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın konuyla ilgili bir çalışmasının olmadığını açıkladı.

‘Türk Escobar’ Urfi Çetinkaya’nın çetesine operasyon

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Türk Escobar'ı" olarak bilinen Ürfi Çetinkaya'nın elebaşı olduğu organize suç örgütüne yönelik, İstanbul merkezli 9 ilde düzenlenen operasyonlarda 42 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

DEM Parti binasına operasyon: 2 gözaltı

Terör örgütü propagandası yaptıkları gerekçesiyle Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) İstanbul Esenyurt ilçe eşbaşkanları gözaltına alındı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 8 bin personel alacak

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, bakanlığın merkez ve taşra teşkilatı birimlerinde çalıştırılmak üzere KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınarak, yazılı ve sözlü sınav yapılmaksızın sözleşmeli 8 bin personel alınacak.

Dünyanın ''en uzun adamı'' ve ''en kısa kadını'' bu kez buluştu

Mardin'de yaşayan ve 2 metre 51 santimetrelik boyu ile "dünyanın en uzun adamı" unvanını koruyan Sultan Kösen, 62,8 santimetre boyuyla "dünyanın en kısa kadını" Hindistanlı Jyoti Amge ile buluştu.

İlk cemre havaya düştü

Halk arasında baharın müjdeleyicisi olarak bilinen cemrenin ilki havaya düştü. Cemrenin ikincisi 26-27 Şubat'ta suya, üçüncüsü 5-6 Mart'ta toprağa düşecek.

Resmi Gazete'de yayımlandı! 81 ilde yasaklandı

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, milli ve kültürel değerlere aykırı, öğrencilerin psikososyal gelişimlerine katkı sağlayamayacak etkinlikler 81 ilde yasaklandı. İşte detaylar...

Mersin'de 3 yaşındaki kızına içki içiren anne gözaltına alındı

Mersin'de 3 yaşındaki kızına kötü muamelede bulunarak alkol içiren anne gözaltına alındı. 3 yaşında olan kız çocuğu ise Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri tarafından teslim alınarak yurda yerleştirildi.

2024 fitre bedeli ne kadar oldu? Diyanet açıkladı

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2024 yılı fitre miktarını 130 TL olarak belirlendiğini duyurdu.

Milyonları ilgilendiren yeni düzenleme masada: Mesai saatleri kısalıyor

Milyonlarca çalışanı doğrudan ilgilendiren iş kanunlarında değişiklik için hükümet yeni bir çalışma yaptı. Yapılan çalışmalar ücretten çalışma saatine, genel tatil ücretlerinden esnek çalışmaya kadar birçok başlıkta yeni düzenlemeleri kapsıyor.

Ramazan'a kaç gün kaldı? Geri sayım başladı...

Her yıl, bir önceki yıla göre biraz daha geriye doğru gelen ramazan ayı tarihi, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hicri takvim aracılığıyla hesaplanıyor. 2024 Ramazan ayı için geri sayım başladı. Ramazan'a kaç gün kaldı? İşte haberin detayları...

Ölüm madeninde ‘sus payı’… İliç’te köylünün canını 130 bin liraya satın almışlar!

Erzincan İliç'te siyanür sızıntısıyla gündeme gelen ve geçen günlerde yığın liçi alanında meydana gelen kayma sonrası 9 işçinin toprak altında kalmasına neden olan Anagold Madencilik şirketinin, 2016’da bölgede yaşayan ailelere ‘sus payı’ verip “Adli ve idari başvuru yapmayacağım” taahhüdü aldığı ortaya çıktı.

Diyanet’in Ocak ayında yaptığı harcama 10 milyar TL’ye dayanmış

Diyanet, ocak ayında genel bütçe kapsamındaki 41 kamu idaresinin 27’sinden daha fazla para harcadı.

Çakmak gazıyla şaka yapan genç, arkadaşının kafasını yaktı

İstanbul Küçükçekmece'de bir genç, şaka yapmak amacıyla arkadaşını çakmak gazıyla yaktı. Olay anı güvenlik kamerasına yansıdı. Genç, yanmaktan son anda kurtuldu.

YSK duyurdu! Seçmenlerin oy kullanacağı sandıklar belli oldu

31 Mart seçimlerinde seçmenlerin oy kullanacakları sandıklar e-Devlet ve YSK'nın internet adresinde erişime açıldı.

Emirgan'da can alan tartışma! İki sevgili hayatını kaybetti

İstanbul Sarıyer'de sevgilisiyle tartıştığı öne sürülen 23 yaşındaki Aleyna Sarıkaya Emirgan iskelesinden denize atladı. Sarıkaya'yı kurtarmak isteyen sevgilisi Ramazan Kaya da denize atladı. Dalgalara kapılan çift sahil güvenlik ekipleri ve deniz polisi tarafından denizden çıkarıldı. Hastaneye kaldırılan sevgililer yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

ATM'lerde para çekme limiti yükseltildi

ATM’lerde, 5 bin lira olan nakit çekim limiti en az 10 bin liraya yükseltildi. Bazı bankalarda bu oranın 15 bin liraya kadar yükseltildiği öğrenildi.

İzmir’de gözaltına alınan gazeteciler için tutuklama talebi

İzmir’de 4 gündür gözaltında tutulan 5 gazeteci, ifadeleri dahi alınmadan savcılık tarafından tutuklama istemiyle hakimliğe sevk edildi. Gazetecilerin ters kelepçeyle bekletildiği öğrenildi.

Toplam 8251 haber.