Demirtaş'tan Erdoğan'a 'idam' tepkisi: Günü geldiğinde, hepinize adil davranacağım

Selahattin Demirtaş'tan Erdoğan'a: Siz benim ceketimi bile asamazsınız' diyeceğim ama buna bile değmezsiniz... Günü geldiğinde, hepinize adil davranacağıma söz veriyorum.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Hakkındaki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarına rağmen Edirne Cezaevi'nde tutulan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçim sonrası 'balkon konuşmasında' kendisini hedef almasına ve kitlenin 'idam' diye bağırmasına sert tepki gösterdi. Demirtaş, “Siz benim ceketimi bile asamazsınız” diyeceğim ama buna bile değmezsiniz. Sadece şunu söyleyeyim" diyerek şu ifadeleri kullandı:

"Ben, adını aldığım Kudüs fatihi büyük Kürt Komutan Selahaddin Eyyubi'nin torunuyum. Günü geldiğinde, hepinize adil davranacağıma söz veriyorum."

Demirtaş'ın Twitter hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

"Hileli ve sahte bir zaferin sarhoşluğuyla, lüks sarayının balkonundan gırtlağını yırtarcasına iftira, tehdit ve hakaretlerini sürdüren yaşlı kral ve karşısında yalanlardan, hazdan başı dönmüş bir linç güruhu, hep beraber “idam” diye bağırıyor.

Olay, bir zamanların Fransa’sında geçmiyor. Sene 2023, yer Ankara.

“Siz benim ceketimi bile asamazsınız” diyeceğim ama buna bile değmezsiniz. Sadece şunu söyleyeyim:

Ben, adını aldığım Kudüs fatihi büyük Kürt Komutan Selahaddin Eyyubi'nin torunuyum. Günü geldiğinde, hepinize adil davranacağıma söz veriyorum."

NE OLMUŞTU?

Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turundan sonra Beştepe'de yaptığı 'balkon konuşması'nda Demirtaş'ı hedef göstermişti. Erdoğan Demirtaş'a 'terörist' derken, kendisini dinleyen kalabalıktan bir grup "Selo’ya idam" diye bağırmıştı. Erdoğan'ın bu sözlerinin, konuşmasının Cumhurbaşkanlığı'nın sitesinde yer alan İngilizce versiyonunda yer almaması dikkat çekmişti.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN