DEM Parti'nin Siirt, Diyarbakır ve Batman'a Seçmen Kaydırılıyor İddiasına AK Parti'den Yanıt

DEM Parti lideri ve Siirt milletvekili Tuncer Bakırhan, yerel seçimlerde oy kullanmak için Karadeniz'deki bir kısım seçmenin Diyarbakır, Siirt ve Batman gibi illere 'kaçak' bir şekilde kaydırıldığını savundu. AK Partili Galip Ensarioğlu ise, 'Oyları azalmış bahane arıyorlar' yanıtını verdi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Başkanı Tuncer Bakırhan, dün partisinin Antalya İl Kongresinde iktidar partisinin Diyarbakır, Siirt, Batman’a başka şehirlerden “seçmen kaydırdığını” söyledi.

“Kaçak seçmenlerle Kürt halkının iradesini gasp etmeye çalışıyor”

Bakırhan AK Parti’yi kastederek, “Sandıkta da yarışamıyor. Korucu başlarıyla, Siirt’te, Batman’da, Amed’de bizimle yarışamıyor. Şimdi ne yapıyor? Kaçak seçmen taşıyor. Benim milletvekili olarak seçildiğim kent olan Siirt’e 8 bine yakın seçmen kaydırmış. Seçmen derken Siirt’i kaydırmıyor. Giresun’dan, Karadeniz’den, Trakya’dan, Siirt’i görmemiş Siirt’te kimlerin yaşadığını bilmeyen insanları seçmen olarak kaydırıyor. Kaçak seçmenlerle Kürt halkının iradesini gasp etmeye çalışıyor. Buna asla izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bakırhan, başta Siirt olmak üzere Kürd illerindeki kaçak seçmenlerin tamamını tespit ettiklerini belirterek, “Bizler başvurularımızı yapacağız. Eğer Yüksek Seçim Kurulu gerçekten bu ülkenin seçim kuruluysa bu kaçak seçmenler konusunda da demokratik ve sahici bir karar verir. Aksi halde biz bunları teşhir etmeye, suç duyurusunda bulunmaya devam edeceğiz. İrademiz asla bu sefer peşkeş çekilemeyecek, irademiz yok sayılamayacak” diye konuştu.

“Hakkari’ye Rize ve Tokat’tan taşımalı seçmen getiriliyor”

DEM Parti Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez de benzer bir şekilde AK Parti’nin Tokat ve Rize’den çok sayıda askeri Yüksekova’nın Esendere beldesine seçmen olarak taşıdığını savundu.

Dün Esendere’de konuşan Düşünmez, “AKP, oy farkı sonrası Esendere’de gasp yollarına başvurmaya kalkmıştır. Rize ve Tokat gibi kentlerden getirilen taşımalı seçmenleri, beldeye bağlı merkez mahallesinde yerleştirdiğinin farkındayız. AKP, bu organizasyonla Tokat ve Rize’deki askerlerin belde halkının iradesi adına oy kullandırmaya çalışıyor. Belde halkının iradesini ve belediye başkanını, Rize ve Tokat’taki asker oylarıyla belirlemeye çalışıyorlar. Bu bir irade gaspıdır” şeklinde konuştu.

“Belge varsa göstersinler”

Konu hakkında açıklama yapan AK Parti Hakkari İl Başkanı Zeydin Kaya, “Böyle bir şey varsa devletin belgelerinde kaybolmaz. Bu dedikoduları yayanlar belgelerini göstermeli” dedi.

“DEM Parti’nin zaten oyları azalıyor buna bir bahane arıyorlar”

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu da, “DEM Parti’nin zaten oyları azalıyor buna bir bahane arıyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Nasıl getirecekler o kadar oyu. Diyarbakır’ın 2 milyon nüfusu 1 milyon 150 bin seçmeni var. Bu kadar seçmenin olduğu bir yere bir kaç bin oy getirerek neyi değiştirebilirsiniz ki? Böyle bir şey yok” dedi.

Ensarioğlu, “Bir oy kaydırma varsa da muhtar kendi yakınlarının oylarını şehirden köye kaydırmıştır. Böyle olmuş olabilir. Yani Bağlar’daki oylar Sur’un bir köyüne, Çermik’e veya başka ilçedeki bir köye taşınmış olabilir. Yoksa Diyarbakır’a seçim sonuçlarını değiştirmek için dışarıdan nasıl 500 bin oy getirebilirsin?” ifadelerini kullandı.

“Dünyada seçimler konusunda en iyi sistem Türkiye’deki sistemdir” diyen Ensarioğlu, “Neden seçimlerde bir rahatsızlık çıkmıyor? Çünkü tüm partilerin temsilcileri sandık başında hazır bulunuyor, ne olup olmadığını gözlemliyor. Türkiye’de kimse seçimlerde hile yapamaz. Hakkari gibi bir yerde güvenlik için orada bulunan 100-200 kişinin oyları olabilir. Bunlar da seçimin sonucunu değiştirmez. Kaldı ki onların kime oy verdiğini kim biliyor? Kimse perde arkasında değil ki. Güvenlik için gelenin hangi partiye oy verdiğini de kimse bilmez. Ama oyları geçen seçimde düştü, bu seçimde de düşecek, onun için de bahane arıyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

“Sırf AK Parti kaybetsin diye Kürd düşmanları ile ittifak yapıyorsunuz”

Ensarioğlu, “Eskiden beri DEM Parti’ye şunu söylüyoruz; ‘Bizi sevmek, oy vermek, methetmek zorunda değilsiniz ama başkasına da koltuk değneği olmayın. Karşılıksız Kürd düşmanlarını desteklemeyin. AK Parti bu halka bu kadar hizmet etti, çözüm srüeci başlattı, demokratikleşme için bu kadar yasal değişiklik yaptık ama siz kalkıp Kürdlerin düşmanları ile ittifak yapıyorsunuz. Karşılıksız, pazarlıksız sırf AK Parti kaybetsin diye yapıyorsunuz.” Bu durumda DEM Parti’nin dersi Kürd meselesinin çözümü müdür? Kürd meselesinin asıl sebebi CHP’dir ama gidip AK Parti’ye düşmanlık için onlara destek veriyorsunuz. Çıkın kendi adayınızı çıkarın, halk size oy verirse verir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN