CHP'li Budak'tan Siirtlileri Kızdıracak Açıklama! Hakkari'nin Hakkı Olan Çinko Fabrikası Neden Siirt'te Kuruldu?

Hakkari ilinde temaslarda bulunan CHP Ekonomi Masası Direktörü Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak 40 yıldır Hakkari'de bir arpa boyu yol alınmadığını söyledi. Budak, Hakkari'nin hakkı olan Çinko İzabe tesisinin neden Siirt iline kurulduğunu da sordu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Cumhuriyet Halk Partisi Ekonomi Masası Direktörü Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ve CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık Hakkari’de temaslarda bulundu.

İki günlük ziyaret için kentte bulunan CHP heyeti il binasında temaslarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

CHP İl Başkanı Nazım Demir, Merkez İlçe Başkanı Hurşit Taş ve CHP MYK Üyesi Suzan Duran ile parti yöneticilerinin hazır bulunduğu toplantı CHP İl Başkanı Nazım Demir’in açıklamaları ile başladı.

Dönemin bakanlarının çinko zenginleştirme tesislerinin Hakkari’ye kurulacağı sözünü verdiğini hatırlatan Budak, bu sözlere rağmen İzabe tesisinin Siirt iline götürülmesini eleştirdi.

Budak sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Çinkoyu zenginleştirme tesislerini Hakkari’ye kuracağız dediler. Buradan kaldırdılar Cumhurbaşkanının eşinin memleketi Siirt’te taşıdılar. Şimdi burada maden çıkıyor buradan Siirt’e neden gidiyor? Niye burada kurmadınız Buranın gençlerinin de işe ihtiyacı var. Sabah birkaç esnafı ziyaret ettik. Esnafımızın söylediği çok net. 32 yıldır esnaflık yapan bir esnafımız böyle bir şey görmedim. En sonunda dükkanı kapatıp anahtarı götürüp iktidara teslim edeceğiz diyorlar. 20 yıllık bir esnaf da iki yıldır dükkanı çevirmekte büyük zorluk çektiğini söyledi. Ve Hazine Maliye Bakanı Nurettin Nebati’ye gelsin 7- 8 saatini burada geçirsin de dükkanı nasıl çevireceğini göstersin borçlar nasıl ödenir? Bu tezgah nasıl döner gelsin bize anlatsın”

Siirt Halkı Budak'ın bu açıklamaları karşısında Sosyal medya üzerinden tepki gösterirken fabrikanın kurulmasında emeği geçenlere de teşekkür etti

Siirt halkı tesisin Siirt'te kurulmasında emeği geçen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve fabrikanın onursal başkanı Prof. Dr. Yasin Aktay ve yönetim kurulu başkanı Fikret Baydarman'a teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN