Ayasofya'da 86 Yıl Sonra Namaz Kılınacak

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Ayasofya kararı için beklenen açıklama biraz önce Danıştay'dan geldi. Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethetmesi ile beraber camiye çevrilen bu tarihi yapı ardından 1934 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı sonrası müzeye çevrilen İstanbul'un simgesi tarihi yapının müze olarak faaliyet göstermesi ile ilgili kararın iptal edildiği açıklandı. Peki, Ayasofya kararı son durum ne? Ayasofya cami oldu mu, ibadete ne zaman açılacak? İşte son dakika Danıştay açıklaması!

MİLYONLARIN GÖZÜ BU HABERDEYDİ! AYASOFYA CAMİ OLDU MU? İŞTE DANIŞTAY KARARI

Uzunca bir süredir Türkiye'nin gündem maddesi haline gelen Ayasofya kararı bugün belli oldu. Tarihi yapının müze faaliyetinden yeniden camiye çevrilmesi davasının sonucunda Danıştay kararı verdi. 1934 yılından bu yana müzeleştirilen yapının bu kararı kaldırıldı…

AYASOFYA CAMİ OLDU MU, İBADETE AÇILACAK MI?

Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti.

Erdoğan, Ayasofya'nın Diyanet İşleri Başkanlığına devredilerek ibadete açılmasına yönelik Cumhurbaşkanlığı Kararını "hayırlı olsun" mesajıyla paylaştı.

https://twitter.com/RTErdogan/status/1281589428469760000
HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN