Siirt'te Kaçak Avcılık Yapan 27 Kişiye de Para Cezası Kesildi

Siirt İl Jandardama Komutanlığı ve Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğünce son 5 yılda kaçak avcılara yönelik yapılan denetimler sayesinde 27 vatandaşa idari para cezasının uygulandığı belirtildi.

TAKİP ET:
Akif Özalp

Siirt İl Jandardama Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Siirt İl Jandardama Komutanlığı ve Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğünce, Siirt İlinde son (5) yılda toplam (27) vatandaşa “1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu” kapsamında idari para cezası uygulanmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Yapılan açıklamada, "Av sırasında kullanılan patlayıcı maddeler neticesinde (3) vatandaşımız maalesef telafisi olmayan uzuv kayıplarına sebebiyet vererek ağır biçimde yaralanmıştır." denildi.

Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi:

"Vatandaşlarımıza gerek balık türlerinin sürdürülebilirliğinin sağlanması ve gerekse de patlayıcı madde ile uygunsuz av yapmaları neticesinde oluşabilecek mağduriyet durumlarını yaşamamaları konusunda sorumluluk bölgemizde bulunan ilçe, köy ve mezralarda kaçak avcılığın önlenmesi ve vatandaşların yaban hayatı konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla "Sürdürülebilir ve Bilinçli Avcılık Yapılması” için Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timlerimiz, Av Koruma, Kontrol ve bilinçlendirme faaliyetlerine yoğun bir şekilde devam etmektedir.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı, sorumluluk bölgesinde terör ve asayiş suçları başta olmak üzere meydana gelen olayların aydınlatılmasının yanısıra yaban hayatının korunması, geliştirilmesi, bu alanlardan şuurlu, planlı faydalanılması ve bu mirasın sürdürülebilir bir yönetim anlayışı ile gelecek nesillere intikalinin sağlanılması çalışmalarına kararlılıkla devam etmektedir."

ÇOK OKUNANLAR
Pervari'de Sıcak Saatler... Yaralılar var!
Sağlık Bakanlığının Siirt'e Alacağı Personel Alımı Kura Sonuçları Açıklandı
Pervari'de Çıkan Silahlı Çatışmada 1'i Ağır 4 Kişi Yaralandı
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen'den Pervari'de Yaşanan Olaylara İlişkin Açıklama: 'Adayımızın Kardeşi Ağır Yaralı'
Güncel sigara fiyatları 7 Nisan 2024
Bakan Göktaş: 8 bin personel alımını bayramdan önce gerçekleştireceğiz
Ali Yalçın'dan Memur ve Emekli Maaşları Zammı Açıklaması
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
BUNLARA DA BAKIN
Siirt'te ilk defa denendi! Kuraklığa karşı geleceğin ürünü
Siirt'te, Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerin Önlenmesine Yönelik Eğitim Verildi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR