Diyarbakır, Van ve Urfa'da Çok Sayıda Gazeteci Gözaltına Alındı

Mezopotamya Ajansı'nın Ankara bürosunu polis bastı. Ajansın Diyarbakır, Van ve Urfa'daki muhabirleri ve İstanbul'daki yazı işleri müdürü, evleri basılarak gözaltına alındı.

TAKİP ET:
Vedat Aydın

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen bir soruşturma kapsamında, Mezopotamya Ajansı'nın (MA) Ankara bürosuna baskın yapıldı. Büroda polis araması devam ederken, MA ve JINNEWS muhabirlerinin bulunduğu eve de polislerce baskın yapıldığı öğrenildi. Ayrıca Ankara muhabiri Zemo Ağgöz de evine baskın yapılarak gözaltına alındı. YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ GÖZALTINA ALINDI

Ajansın Yazı İşleri Müdürü Diren Yurtsever'in İstanbul'da bulunan evine baskın yapıldı. Evde yapılan aramalarda birçok kitaba el konuldu. Yurtsever, daha sonra gözaltına alınarak Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

DİYARBAKIR, VAN VE URFA'DA MUHABİRLERE GÖZALTI

Soruşturma kapsamında MA muhabiri Selman Güzelyüz Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bulunan evine, Hakan Yalçın Van'da bulunan evine baskın yapıldı. Evlerde yapılan aramalarda, Demokratik Modernite ve Jineoloji dergileri ile birçok kitaba polis tarafından el konuldu. Aramaların ardından Güzelyüz ve Yalçın gözaltına alındı.

Diyarbakır'da JINNEWS muhabiri Habibe Eren'in, Kayapınar ilçesinde bulunan evine baskın yapıldı. Yapılan aramaların ardından JINNEWS muhabirleri Habibe Eren ve Derya Ren gözaltına alındı.

Aynı soruşturma kapsamında Mardin'de JINNEWS muhabiri Öznur Değer, Kızıltepe'de bulunan evine yapılan baskınla gözaltına alındı.

MA muhabiri Emrullah Acar'ın, Urfa'da bulunan evine polis baskın yaptı. Evde yapılan aramaların ardından Acar gözaltına alındı. Ayrıca Acar'ın Mardin'in Dargeçit ilçesinde bulunan aile evine de baskın yapıldığı ve birçok kitaba el konulduğu öğrenildi. TGS: GAZETECİLİĞİ KRİMİNALİZE EDEMEYECEKSİNİZ

Baskınlarla ilgili Türkiye Gazeteciler Sendikası'ndan yapılan açıklamada, "Sansür yasasının yürürlüğe girdiği günlerde çok sayıda gazeteci evleri basılarak, şafak operasyonlarıyla gözaltına alındı. Büroları da aranan meslektaşlarımıza avukat kısıtlaması getirildi. Bu uygulamalarla gazeteciliği kriminalize edemeyeceksiniz!" denilerek tepki gösterildi.

DİSK BASIN İŞ: GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR

DİSK Basın İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada da gözaltıların serbest bırakılması çağrısı yapılarak, "Aralarında üyelerimizin de olduğu çok sayıda JIN NEWS ve Mezopotamya Ajansı çalışanları bu sabah ev baskınıyla gözaltına alındı. Şu ana kadar en az 7 gazeteci gözaltında. Süreci takip ediyoruz. Gazetecilik suç değildir, arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın!" denildi.

ÇOK OKUNANLAR
Pervari'de Sıcak Saatler... Yaralılar var!
Sağlık Bakanlığının Siirt'e Alacağı Personel Alımı Kura Sonuçları Açıklandı
Pervari'de Çıkan Silahlı Çatışmada 1'i Ağır 4 Kişi Yaralandı
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen'den Pervari'de Yaşanan Olaylara İlişkin Açıklama: 'Adayımızın Kardeşi Ağır Yaralı'
Güncel sigara fiyatları 7 Nisan 2024
Bakan Göktaş: 8 bin personel alımını bayramdan önce gerçekleştireceğiz
Ali Yalçın'dan Memur ve Emekli Maaşları Zammı Açıklaması
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
BUNLARA DA BAKIN
Siirt'te ilk defa denendi! Kuraklığa karşı geleceğin ürünü
Siirt'te, Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerin Önlenmesine Yönelik Eğitim Verildi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR