Sağlık

Sağlık Haberleri

Türk Tabipleri Birliği'nden flaş salgın açıklaması: Yaşadığımız ölümcül influenza ve kovid salgını

TTB, yaptığı basın açıklamasında son dönemlerde artış gösteren salgına dikkat çekerek "Yaşadığımız bahar nezlesi değil, ölümcül İnfluenza ve Kovid salgını" dedi.

Hastane kapasiteleri doldu taştı! Bakan Koca'dan uyarı geldi 'Ciddiye alınmalı'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üst solunum yolu enfeksiyonlarının arttığı bir dönemde olunduğunu belirtip "Bağışıklık sistemi baskılanmış hastalarda, yaş gibi sebeplerle risk grubunda olan kişilerde gribal semptomları taşıyan enfeksiyonlar ciddiye alınmalı" dedi.

Türk Tabipleri Birliği'nden Korkutan Açıklama: Yaşadığımız Bahar Nezlesi Değil, Ölümcül İnfluenza ve COVİD Salgını!

TTB, yaptığı basın açıklamasında son dönemlerde artış gösteren salgına dikkat çekerek "Yaşadığımız bahar nezlesi değil, ölümcül İnfluenza ve COVID salgını" dedi: Tüm okullar hastalıktan kırılıyor, işyerlerinde çalışanlar hastalıktan kırılıyor.

Pet şişelerde satılan sularda yüz kat daha fazla plastik parçaya rastlandı

Yeni yayımlanan bir araştırmaya göre plastik şişelerde satılan sular, bilinenden yüz kat daha fazla plastik içeriyor.

Arıtma, Pet Şişe, Damacana, Çeşme! Hangi su daha sağlıklı?

Düzenli ve yeterli su tüketimi, sağlıklı yaşamın olmazsa olmazıdır. ‘’Ancak güvenli içme suyuna ulaşmak da bir o kadar önemlidir’’ uyarısında bulunan Gülhane Kamuran, bunun için dikkat edilmesi gereken noktaları sıraladı.

Siirt'te de hastaneler dolup taşmıştı! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, nezle ve korunma yollarına yönelik video paylaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, nezlede önemli bir artış yaşandığını ifade ederek video paylaştı. Videoda Prof. Dr. Serhat Ünal nezleden korunma yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Kalbi duran genç ANKA'da hayata tutundu

Kalbi duran 31 yaşındaki genç Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde hekimlerin müdahalesiyle yaşama döndü

Acil girişine bırakılan çanta bomba paniğine yol açtı

Gaziantep'te hastanenin acil girişine bırakılan çanta bomba paniğine neden oldu. Bomba paniği nedeniyle acil servisi boşaltılarak geniş güvenlik önlemleri alınırken, çantanın sahibinin ortaya çıkmasıyla korku ve panik yerini rahat bir nefese bıraktı.

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2023'te 3 milyon hasta muayenesi yapıldı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 2023 yılında yaklaşık 3 milyon hasta muayenesi, 57 bin ameliyat, 17 bin doğum hizmeti gerçekleştirdi.

Okul müdürünün heimlich manevrası öğrencinin hayatını kurtardı

Gaziantep'te soluk borusuna yemek kaçan öğrenci, okul müdürünün yaptığı Heimlich manevrasıyla hayata tutundu. O anlar ise okulun güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Tam bir şifa deposu: Günün her saati zevkle tüketilen paçaya ilgi arttı

Kış aylarında tüketimi yüzde 100'e kadar çıkan kelle paça ve kibe mumbar, antibiyotik görevi gördüğü düşünüldüğü için Diyarbakırlıların vazgeçilmezi oluyor.

Üroloji Uzmanı Karagözoğlu, anne karnındaki bebeğin böbrek sağlığına dikkat çekti

Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Ürolojisi Uzmanı Operatör Doktor Akın Karagözoğlu, Anne karnındaki bebekte hidronefrozun tespit edilmesinin önemi ile ilgili bilgi verdi.

Menopozdan çocuğu olmaz denilen kadın, PRP tedavisiyle gebe kaldı

Diyarbakır'da gittiği hastanede menopoz teşhisi konulup çocuğunun olmayacağı söylenen kadın, PRP tedavisiyle gebelik müjdesi aldı.

Ayaktaki şişkinlik kalp kapak hastalığı habercisi olabiliyor

Kalp rahatsızlıklarında erken tanının önemli olduğunu söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Doktor Hüseyin Akçalı, 'Kalp kapak hastalıklarının belirtileri; halsizlik, çabuk yorulma, nefes darlığı, ayaklarda şişkinlik olarak nitelendirebiliriz temel olarak, baş dönmesi, baygınlık. Bunlar kalp kapak hastalığının belirtileri olabilir' dedi.

Fransa'dan geldi, Gaziantep'te şifa buldu

Fransa'da yaşayan 14 yaşındaki İsmail Eren Ayık, göz sağlığına Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde kavuştu.

220 kiloyla girdiği mide ameliyatının ardından 15 günde 15 kilo verdi

Gaziantep'te yaşayan 37 yaşındaki Erhan Arsal, 220 kiloyla girdiği mide ameliyatının ardından 15 günde 15 kilo vererek 205 kiloya düştü.

Gaziantep'te üçüz bebek sevinci

Gaziantep'te 2024'ün ilk üçüz bebekleri, Nizip Devlet Hastanesinde dünyaya gözlerini açtı. Baytekin çifti, üçüz bebeklerine Arda, Aras ve Ceren ismini verdi.

Siirt’te Yılbaşı Öncesi Gıda ve Alkollü İçecek Denetimi Yapıldı

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yılbaşı öncesi hafta sonları dahil olmak üzere gıda ve alkollü içecek satışı yapan yerlere yönelik denetim yaptı

Hatem Hastanesi'nden yeni yıl mesajı

Gaziantep Özel Hatem Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Okan Aytaç, yeni yıl nedeniyle bir mesaj yayımladı. Aytaç, 2024 yılının barış, huzur ve kardeşlik duygularının pekişmesine vesile olan sağlıklı bir yıl olmasını temenni ediyorum' dedi.

Toplam 861 haber.