Zam Protestoları Sürüyor Şırnaklı Vatandaşlar : 'Bizi Covid-19 Öldürmüyor DEDAŞ Öldürüyor'

Şırnak'ın İdil ve Uludere ilçelerinde elektrik zammını protesto eden yüzlerce kişi, 'Bizi Covid-19 öldürmüyor, DEDAŞ öldürüyor' diyerek, yürüyüş yaptı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Şırnak’ın İdil ilçesinde bir araya gelen yüzlerce kişi, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (DEDAŞ) elektriğe yaptığı zamları protesto etti.

Sanat Sokağı’nda bir araya gelen yüzlerce kişinin zamlara karşı yapmak istediği açıklama, corona virüs salgını gerekçesiyle polislerce engellendi.

Polis engellemesine tepki gösteren kalabalık grup, “Bizi Covid-19 öldürmüyor, DEDAŞ öldürüyor” dedi. 

Uludere’de ‘zamlar geri çekilsin’ eylemi

Uludere ilçesinde de bir araya gelen yüzlerce kişi, elektrik zamlarını protesto etti. “Hükümet istifa” sloganları eşliğinde DEDAŞ Uludere temsilciliği önüne yürüyen grup, zamların bir an önce geri çekilmesini istedi.

Midyat’ta DEDAŞ temsilciliği kepenkleri kapattı

Mardin’in Midyat ilçesinde elektrik zamlarına tepki göstermek isteyen halk, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş’nin (DEDAŞ) temsilciliğinin önünde bir araya geldi. DEDAŞ, temsilciliği grubun toplanması üzerine kepenklerini kapattı. Kalabalık grup, “Hırsız DEDAŞ” sloganı atarak, zamları protesto etti. DEDAŞ temsilciği önünden ayrılan yurttaşlar faturalarını göstererek, “Bunları şunların gözüne sokmak yasak mı” diye sordu.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN