Zam oranı kulislere sızdı! Yüzde 29 garanti, yüzde 45 masada...

Yeni yıl yaklaştı, en düşük aylığı alan emeklilerin gözü kulağı, kulislerden sızan haberlere çevrildi. 7 bin 500 TL emekli maaşı alanlar, enflasyon rakamlarına göre şimdiden yüzde 29,41'lik zammı ceplerine koyarken, şekillenen son rakamlar kulislere sızdı. Masada, emekli maaşlarına yeni yılda yüzde 45'lik bir zammın yapılmasının olduğu belirtildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Emekli maaşlarına zam için geri sayım sürüyor. Milyonlarca emeklinin 2024 başında hesaplarında olacak zamlı maaşlar için ekonomi kurmayları çalışmalarını hızlandırırken, şekillenen son rakamlar da kulislerde konuşulmaya başlandı.

EMEKLİ MAAŞLARINA YÜZDE 29,41'LİK ZAM GARANTİ

7 bin 500 TL emekli maaşı alanlar, enflasyon rakamlarına göre şimdiden yüzde 29,41'lik zammı ceplerine koydular.

Son iki ayın enflasyon verileri henüz ortaya çıkmazken, en düşük emekli maaşının 9 bin 500 TL'yi aşacağı kesin gibi.

BEKLENTİ 11 BİN 400 TL

Show Haber'de yer alan habere göre; vatandaşların beklentisi ise en düşük emekli maaşının yüzde 52'lik bir artışla 11 bin 400 TL'ye çekilmesi.

Kulislere yansıyan son bilgilere göre maaş zammı için bütçe dengelerine dikkat edildiği belirtilirken, yapılacak zam oranında tüm dengelerin gözetilmesi için çalışmaların yürütüldüğü öğrenildi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI İÇİN 10 BİN TL MASADA

Buna göre en düşük emekli maaşının yüzde 45'lik zamla birlikte 10 bin TL'ye çıkarılması gündemde.

Gündemde bu rakamlar konuşulurken, enflasyon verileri ışığında emekli maaşlarına yapılacak zam için son nokta Ocak ayında konulacak.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN