ENFLASYONU FRENLEYECEK ÜÇLÜ FORMÜL - Ahmet Arıtürk

ENFLASYONU FRENLEYECEK ÜÇLÜ FORMÜL


Ekonomist Atilla Yeşilada, ENFLASYONU FRENLEYPECEK BİR ÜÇLÜ FORMÜL ÖNERİYOR ve diyor ki,  “bunlar yapılır ve yüksek enflasyon frenlenmezse üç ayın sonunda kendimi Ahırkapı'dan suya atarım.”

Doğrusunu isterseniz, önerilen ÜÇLÜ FORMÜL gayet akla yatkın. Sayın Atilla Yeşilada “Bunlar tutmazsa üç ayın sonunda kendimi Ahırkapı’dan suya atarım” diyor ya. Önerilen bu üçlü formül gerçekten hayata sokulur ve enflasyon yine de frenlenmezse  BEN KENDİMİ SUYA DEĞİL, DAMDAN AŞAĞIYA ATARIM!

Bakın, Ekonomist Sayın Atilla Yeşilada’nın enflasyonun dizginlenmesi için önerdiği bu üçlü formül neleri içeriyor:

*MERKEZ BANKASININ, SÖZÜN TAM ANLAMIYLA BAĞIMSIZ OLMASI,

*KAMU İHALELERİNE AB STANDARDININ GETİRİLMESİ,

*ADALET BAKANI VE MÜSTEŞARININ  HSK ÜYELİKLERİNE SON VERİLMESİ.

Şimdi, bu üç formülün özet bir analizini yapalım:

Merkez Bankası gerçekten bağımsız olur ve yönetimine ehil kişiler getirilirse, banka yönetimine birileri (FAİZİ İNDİR, FAİZİ SABİT TUT, FAİZİ YÜKSELT) komutları vermezlerse, günün şartları ne gerektiriyorsa onu yaparlarsa, elbette enflasyon tavan yapmaz. Döviz kuru sabit kalır, sabit kalmazsa bile inişi ve çıkışı hafif olur, piyasayı alak-bullak etmez…

Kamu ihaleleri AB standartlarına uygun şekilde gerçekleştirilirse, ÜÇLÜ-BEŞLİ ÇETELER TÜREMEZ, TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ İPOTEK ALTINA ALINMAZ. Hak, hukuk adalet, İngiltere mahkemelerinde aranmaz…

Adalet Bakanı ve Müsteşarı Hakimler ve Savcılar Kurulundan çıkarılırsa, yargı siyasallaşmaktan kurtarılır, bağımsız olur. Bağımsız olunca, yargıya güven artar. (ANKARA’DA HÂKİMLER VAR) esprisi içinde, başka ülkelerden, yatırımcılar gelir.

Ama biliyoruz ki, bu ÜÇLÜ FORMÜL, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde hiç mi, hiç uygulanmaz!

(DIPS-PEKMEZ FARKETMEZ)

Bir dostum anlattı:

-Bir baktım telefon çalıyor. Kayıtlı olmayan bir numara aramakta. Sözde kamuoyu araştırması yapıyorlar. Katılıp katılmayacağımı sordular. Katılacağımı belirtmem üzerine sorularını yönelttiler. Soruları şu idi:

(Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhur ittifakının adayı Recep Tayyip Erdoğan’a mı, Millet ittifakının adayı Abdullah Gül’e mi, Onur Hareketinin adayı Yaşar Aydın’a mı oy vereceksiniz?)

Dostum, sözlerine şöyle devam etti:

Millet ittifakının adayı henüz tespit edilmemişken, aday belirlenmiş ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’müş gibi lanse edilmesine kafam bozuldu, (Üçüne de oy vermeyeceğim, benim adayım Kemal Kılıçdaroğlu’dur) dedim…

Öyle anlaşılıyor ki, birileri Abdullah Gül’ü öne çıkararak, MİLLET İTTİFAKININ ADIYI yapmak için kafa karışıklığı yaratmak istiyorlar. Peki, ha Recep Tayyip Erdoğan’ı seçmişsin, ha Abdullah Gül’ü ne farkeder!

Bizim Siirtçede bir deyimimiz vardır: (DIPS-PEKMEZ, FARKETMEZ) deriz. DIPS, Siirtçe lisanımızda zaten PEKMEZ demektir.

ÜMİT ÖZDAĞ’IN, CUMHURBAŞKANLIĞINA MANSUR YAVAŞ’I ÖNERMESİ!!!

Medyaya düşen haberlerden izlemişsinizdir. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, cumhurbaşkanı adayı olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mansur Yavaş’ı önererek çağrıda bulunmuş.

Bir sosyal bilimci olarak toplumun değişik kesimleriyle yaptıkları temaslarda Türkiye’nin sorunlarını çözecek cumhurbaşkanı olarak Mansur Yavaş’ın görüldüğünü belirten Özdağ, Yavaş’a çağrı yaparak Millet İttifakı’nın aday göstermesi halinde Yavaş’ı destekleyeceklerini söyledi.

Mansur Yavaş cephesinden ise basın müşaviri aracılığıyla bu haberlerle ilgileri olmadığı açıklaması yapıldı. Özdağ da bu açıklamayı yapmadan önce Yavaş’la görüşmediğini açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu konu ile ilgili olarak: “Cumhurbaşkanlığı adaylığı söz konusu olunca akla bir CHP’li ismin gelmesi memnuniyet verici. Sayın Özdağ’ın cumhurbaşkanı adayı olarak bir CHP’liyi önermesi güzel bir şey. Buna memnun oldum. Kimse merak etmesin. Bu kötü gidişi durduracağız. Millet İttifakı’nın adayı cumhurbaşkanı olacak. Kimin aday olacağı konusunda anahtar 6’lı masa. 6 lider adayı belirleyecek. Biz 6 genel başkan bir kader birliği yaptık. Demokrasi, insan hakları, ifade özgürlüğü, medya özgürlüğü, hukukun üstünlüğü, ekonomik krizin çözülmesi, vatandaşlarımızın insanca yaşama koşullarına kavuşturulması, hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi gibi demokratik, sosyal hukuk devletinin tüm kurallarını ve kurumlarını hayata geçireceğiz. İktidara geldiğimizde 5 ay içinde Türkiye rahatlayacak, vatandaşlarımız nefes alacak” demiş.

Bizce, Ümit Özdağ’ın, Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığına aday olması ile ilgili çağrıda bulunması, MİLLET ittifakı içine bir fitne sokma taktiğidir.

TAŞLAMA

ENFLASYONU İNDİRMEK

İÇİN ÜÇLÜ FORMÜL VAR

NEDİR DİYE SORULSA

AÇIKLANMIŞ BAK BUNLAR

MERKEZ BANKASI MUTLAK

ÖZERK OLACAK ÖNCE

FAİZİ İNDİR, ÇIKAR

OLMAYACAK EMİRLE

İHALE YASALARI

GAYET ŞEFFAF OLACAK

AVRUPA BİRLİĞİNİN

YÖNTEMİ UYGULANACAK

HAKİMLER VE SAVCILAR

KURULU SİYASETTEN

ARINIP ADALETE

SAĞLANMALIDIR GÜVEN

YAZIYI PAYLAŞ!