Siirt'te 2024 Yılı Hac Seminerleri Tamamlandı

Siirt'te düzenlenen 'Hacca Hazırlık Seminerleri' ile 2024 yılında Siirt'ten kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına, Siirt İl Müftülüğü görevlileri tarafından kapsamlı eğitim ve bilgilendirme yapıldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt İl Müftülüğü tarafından 2024 yılı hac organizasyonunda Diyanet İşleri Başkanlığı  ile hacca gidecek bütün hacı adaylarını kapsayacak şekilde “Uygulamalı Hac Hazırlık Seminerleri” düzenlendi.

2 ile 8 Mayıs  tarihlerinde Hacı Abdulhakim Sancak Çarşı Camii  düzenlenen seminerlerde, 90 hacı adayı kutsal yolculuklarına hazırlanmak üzere hac ibadeti konusunda bilgilendirildi.

 Din görevlisi Abdullah İlçin’in Kur'an-ı Kerim tilavetleri ile başlayan program, İl Müftüsü Şakir Pinal’ın hacı adaylarına yönelik açılış ve selamlama konuşması ile devam etti. Müftü Pinal, 2024 yılı hac organizasyonu ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hac çalışmaları hakkında genel bilgiler verdi ve kutsal topraklarda uyulması gereken hususlarda hacı adaylarına önemli hatırlatmalarda bulundu.


Müftü Pinal konuşmasını şöyle tamamladı.

“Siirt İl Müftülüğü olarak 2 gün boyunca düzenlediğimiz seminerimiz sona erdi. Tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz. Yüce Rabbimiz mübarek topraklara gidecek olan hacı adaylarımızın haccını şimdiden makbul ve mebrur eylesin; Bu kutlu yolculuğa niyetlenen herkese de nasip eylesin. Bu kutsal yolculukta ülkemiz ve milletimiz için dua ediniz" dedi.

Seminerde "Haccın Hikmeti ve Sembollerin Anlamı, Hac ve Umrede Bir Arada Yaşama Bilinci, Mekke ve Medine Ziyaret Yerleri, Hac ve Umre Menasiki, Hacda Çevre Bilinci, Kadınlara Özgü Konular, Temel Sağlık Bilgileri, Hac Yolculuğundan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık" konularına yer verilirken Hac İbadetinin uygulamalı anlatımı Kabe maketi aracılığıyla yapıldı.

 Hacı adayları ile kafile görevlilerinin yoğun katılımı ile iki gün süren seminerlerde İl Müftü Yardımcıları Yahya Ertürk ,Ayser Şenyiğit, İbrahim Ensari, Şube Müdürü Mustafa Demirel, Başvaiz Murat Nergis,  İl Vaizi Sebahat Saylık, Murakıp Yunus Aşan ve il Sağlık Müdürlüğünden Hemşire Nevin Bülbül sunumlarıyla katkı sağladılar.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN