CENK ÇELİK OLAYI! - Ahmet Arıtürk

CENK ÇELİK OLAYI!


Cenk Çelik aslen Siirtlidir. Siirtli olmak yanında, Gazetemiz Kurucusu Dayımız, Merhum Mehmet Emin Kılıççıoğlu’nun öz torunudur. Babası Merhum Fuat Çelik de, Siirt’te uzun süre Gazetecilik yapmıştır. Çelik, geçen yıl Siirt’e gelmiş ve Gazetemizi ziyaret etmişti. 17 Eylül Cumartesi günü, İstanbul’da, Ümraniye Meydanında arkasından gelen bir kişi tarafından başından vurulan Cenk Çelik, özellikle Sedat Peker'i tehdit eden videolarıyla tanınıyordu. Bunun için  vurulması emrinin bizzat Sedat Peker tarafından verildiği iddiaları oldukça yaygın.

Ancak, gerek Peker ve gerekse avukatı tarafından yapılan açıklamalarda, Cenk Çelik’in vurulmasının kendileri tarafından  veya talimatlarıyla gerçekleşmediği, hatta Peker’in suçlanması açısından bir komplo olduğu öne sürülmektedir.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre Ümraniye Atatürk Mahallesi Bülbül Sokak'ta saat 14.30 sıralarında yolda yürüdüğü sırada Cenk Çelik'e arkasından gelen bir şahsın silahını çıkarıp ateş etmeye başladığı, kurşunların hedefi olan Çelik’in  kanlar içerisinde yere yığılırken, şüphelinin olay yerinden hızla kaçtığı belirtilmekte.

 Kafasına isabet eden 2 kurşunla ağır yaralanan Cenk Çelik’e ilk müdahaleyi çevredeki vatandaşların yaptığı, ihbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildiği, polis ekiplerinin şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattığı yazılıp söyleniyor.

Cenk Çelik, 28 Mayıs 2020 tarihinde yaptığı açıklamada, "Başımıza bir şey gelirse sorumlusu Sedat Peker'dir. Bana ve kardeşime tehditler savuruyor. Bizim başımıza bir şey gelirse sorumlusu Peker ve onu destekleyenlerdir" ifadelerini kullanmıştı. 

Cinayet sonrasında gözlerin doğal olarak çevrildiği ilk isim olan Sedat Peker cephesinden ilk açıklama Peker'in avukatı aracılığıyla medyada yer aldı. 

Sedat Peker'in avukatı Ersan Barkın, Peker'le FaceTime üzerinden yaptığı görüşmeyi açıklayarak, Peker'in yaşanan olaya dair söylediklerini aktardı.

Barkın'ın aktardığına göre Peker, şunları söyledi: "Bugüne kadar sosyal medyada çoluk -çocuk, genç-yaşlı birçok kişi şahsıma hakaret videoları yayımlamaktaydı. Hiçbirine karşı tek karşı eylemde bulunmamışken, bıçak sırtında yaşadığım bu anda, böyle bir cinayeti işlettiğimi düşünmek en basit tanımıyla safdillik olur.

Bazı güçler tarafından öldürülmem amaçlanırken, yakınlarıma saldırılar düzenlenirken, bana hiçbir fayda sağlamayacak bu tip bir cinayetle ilişkilendirilmem asla mümkün değildir. Bugün, yakınımda olduğu bilinen Seyfi Gedikli isimli arkadaşın ana-babasının ve kızlarının kaldığı evin kapısına silahla ateş edildi. Bana sevgi besleyen insanları yıldırma amacıyla yapılan kriminal çalışmalar devam etmektedir. Dijital tecrit altında iken bu yönde komplolara başvurmak asla onurlu bir davranış değildir."

Çelik, en son 2020 yılında Ümraniye meydanında bir kez daha Sedat Peker'in tehditlerine karşılık, "Biz buradayız. Burası Ümraniye meydan. Buyursunlar gelsinler" demişti.

Olayın işleniş şekli istifhamlarla dolu. Olayın azmettiricisi Sedat Peker mi, Peker’i köşeye sıkıştırmak isteyenler mi, ciddi bir soruşturma yapılırsa, düğüm belki çözümlenir. Ancak biz, bu düğümün gerçek anlamda çözülebileceği kanaatinde değiliz. Bu bakımdan diyoruz ki, CENK ÇELİK’E KURŞUN SIKAN BULUNMADIKÇA VE GERÇEĞİ İTİRAF ETMEDİKÇE, İSTİFHAMLAR DEVAM EDECEKTİR.

Bizim de yeğenimiz sayılan CENK ÇELİK’E KURŞUN SIKAN ELLER, İNŞAALLAH CEZASINI BULACAK DESEK BİLE, BUNA PEK İNANMADIĞIMIZI DA BELİRTELİM.

BAKALIM, TÜRK POLİSİ VE TÜRK ADALETİ BU DÜĞÜMÜ ÇÖZEBİLECEK Mİ!

TAŞLAMA

BUNU BİLELİM ARTIK

MAFYACIK VAR, MAFYA VAR

GÜNÜMÜZDE İNANIN

GAYET OLAĞAN BUNLAR

MAFYACIK KİM, MAFYA KİM

ÇÖZÜMSÜZDÜR BU DÜĞÜM

MAFYA İLE İÇ-İÇE

OLANLAR KİM, GÖRDÜĞÜM

FETÖ DÖNEMİ GİBİ

MAFYALAŞIRSA DEVLET

MEÇHUL KALIR, ÇÖZÜLMEZ

CİNAYETLER DE ELBET

FAİLİ MEÇHUL OLAN

CİNAYETLER ÇOK BİZDE

TEK SEBEBİ VAR BUNUN

DÜŞÜN VE ANLA İŞTE

YAZIYI PAYLAŞ!